Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Emelt szintű érettségihez...

Agustino kérdése:

Emelt szintű érettségihez melyik programozási nyelvel érdemesebb foglalkozni? Python vagy a C?

Figyelt kérdés

2017. aug. 1. 19:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%

Valóban nem csupán az érettségire gondolok de ha a kérdező csak azért akar megtanulni programozni, hogy jó jegyet kapjon akkor inkább ne is fárassza magát. Én abban hiszek, hogy ha valaminek nekifogsz akkor csináld rendesen és azért mert szereted...hidd el, hogy lesz eredmény is.

Még csak annyit tennék, hozzá, hogy nálunk a cégnél (multi) vannak első-másod éves egyetemisták is alkalmazva (részmunkaidő) akik tudnak valamennyi c++-t. Mire elvégzik az egyetemet van tapasztalatuk is, állásuk is. Azonban ha valaki csak pythont tud szóba se állunk velük (lehet hurrogni de a piac ezt követeli).

2017. aug. 2. 22:22
 12/19 anonim ***** válasza:

Sokan a Pyhon-t javasolják, idézem: "szinte csak angolul kell leírnod mit szeretnél".

Ez nem tudom valós-e? Majd a többi válaszoló megerősít ebben vagy megcáfol. Ezt a nyelvet (még) nem beszélem.

A másik opció a C#. Én ezt ismerem a legjobban, 5-ös lett az emelt infóm végül. Én is ezt választottam.

Szerintem egy nagyon jó nyelv, később szeretném jobban is megtanulni majd.

(Egyetemeken egyébként C és C++ van elsősorban, mint első nyelv.)

A programozásnál elsőként az algoritmikus gondolkodást kell megtanulni, utána jöhet a nyelv egyedi szintaktikája.

Ha én újra érettségiznék, mindenképpen a C#-ot választanám megint.

2017. aug. 2. 22:28
 13/19 anonim ***** válasza:
66%

Dehogy igaz, a pythonnak is megvan a saját szintaxisa amit kötelezően be kell tartani.

Az algoritmikus gondolkodásmódot a python előtt is könnyen megtanulták az emberek, sokak számára nem is jelent gondot, nem értem miért kell csak ezért egy külön programozási nyelvet megtanulni.

2017. aug. 2. 22:46
 14/19 anonim ***** válasza:

"nem értem miért kell csak ezért egy külön programozási nyelvet megtanulni"

Egyrészt azért, mert az emberek többsége nem tud annyira absztraktul gondolkodni, mint a számítógép elvárná tőlük.

Másrészt a közoktatásnak - így az emelt szintű érettséginek - nem az a feladata, hogy rpofi programozókat képezzen ki, hanem hogy jó alapanyagot biztosítson a további szakember képzéshez.

Éppen ezért vannak "tanulónyelvek" - általános iskolásoknak ott a Logo, a Scratch, a Lego Mindstorms; idősebbeknek ott (volt, anno) a Basic, a Pascal (még mindig) és a mostanság trendi Python.

Más nyelveken is meg lehet csinálni az érettségit, kérdés hogy a nebuló képes-e a (kicsit) nehezebb út bejárására, illetve van-e erre vállalkozó oktató.

2017. aug. 2. 23:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Aki összekeveri a középiskolát az egyetemmel, és rég nem látott már diákot, annak elmondom: az érettségin az az emberek fő célja, hogy minél több pontot kapjanak, amivel bejutnak a kiválasztott egyetemre, ahol például mindenféle programnyelveket is megismerhetnek majd, és nem az, hogy az érettségire megszerzett tudással tudjanak elhelyezkedni.

Ahhoz pedig egy pontosan a kezdők oktatási nyelvének is szánt progamnyelv nagyon alkalmas. Nem véletlen, hogy a C++-t elég kevesen választják az érettségire. C-vel meg sose találkoztam még, az meg annyira se véletlen. De sebaj, ezeket a köröket minden érettségis kérdésnél lefutjuk.

Nehéz lenne verni egy olyan nyelvet, ahol a Helló, világ program így néz ki:

print("Helló, világ!")

Ezt csak a BASIC tudja a Pythonon kívül.

2017. aug. 3. 08:39
 16/19 anonim ***** válasza:

C#-ban a "Hello world" is így néz ki:

Console.WriteLine("Hello World");

Igaz, a teljes kód sokkal hosszabb, de a VS ezeket automatikusan létrehozza:

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApplication1

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

Console.WriteLine("Hello World");

}

}

}

Ezt nem neked kell megírni alapesetben.

De szerintem nem az egyszerű kiíratás, ami alapján meg lehetne állapítani melyik nyelv könnyebb vagy nehezebb.

2017. aug. 3. 11:39
 17/19 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a VS beleírja, de ha meg is akarod érteni a kódot, akkor kezdő szinten sokkal egyszerűbb a Python kódjában megérteni, hogy mi miért történik.

Ennek ellenére azt írtam rögtön az elején, hogy a C# is teljesen jó, ha van hozzá tanár. Sőt, a legtöbben azt választják, de ne önszántukból, hanem a tanárok döntéséből. Önálló felkészülésre talán alkalmasabb a Python, de ezt nehéz tapasztalattal alátámasztani, mert még senkit nem készítettem fel, aki önállóan készült volna fel. :-) Mindenesetre a kész kód egyszerűsége is számít.

2017. aug. 3. 17:41
 18/19 anonim ***** válasza:

Érdekes, akiknél én érdeklődtem, hogy milyen programozási nyelvet tanítanának érettségihez többnyire C++ -t és a Phyton-t javasolták.

Én voltam inkább C# párti.

Bár gondolom ez tanár és város függő is.

Nálunk az egyetemen C és C++ az elsődleges nyelv.

2017. aug. 3. 17:57
 19/19 anonim ***** válasza:
A C++ is jó lehet egy jó tanárral, de önálló felkészülésre nem javasolnám. Az érettségin ritkábban fordul elő, mint a C#.
2017. aug. 3. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!