Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python programozási nyelvben...

OldSouljah kérdése:

Python programozási nyelvben ebben az esetben mi lehet a gond? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Tegnap elszántan belevágtam a Python programozás rejtelmeibe. Bele is kezdtem videók, illetve internetes oldalak segítségével. Az alapokat már elsajátítottam, de olyan problémába ütköztem, ami meggátol abban, hogy egy komolyabb programot írjak. Sublime text 3-at használok, és mikor egy kisebb programot írok, ami lényegében raw_input-okból áll, akkor a kért adatok megadása után már nem ír ki semmit a programban.

Nem tudom, ki mennyire érti, vagy találkozott ezzel a problémával, de egy egyszerű példával szemléltetem is ezt.

name = raw_input("Hogy hivnak? ")

print "Udv,", name

Miután a programot elindítom, a kérdésre választ adok, majd nem ír ki semmit, lényegében lefutott a program.

Kiírja a kérdést, én odaírom a választ de ezután véget ér a program. Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi lehet a gond?

UI: IDLE-ben is próbálkoztam a kód lefuttatásával, de semmi. A válaszokat előre is köszönöm!

2016. okt. 18. 16:47
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%

1 nap alatt elsajátítottad az alapokat és már olyan komolyabb programokat írsz, ami bekéri a neved?

Azigen.

2016. okt. 18. 16:57
 2/20 A kérdező kommentje:
Az alapok alatt az alapok alapjaira gondoltam, de most csak egy példát írtam... Bekérhetné akár a korodat is, vagy bármit. De a kérdésre még mindig nem kaptam választ...
2016. okt. 18. 17:07
 3/20 anonim ***** válasza:
28%

"és már olyan komolyabb programokat írsz, ami bekéri a neved? Azigen."

Az a két-három sor, ami bekér egy stringet, számodra komoly program? LOL

2016. okt. 18. 17:41
 4/20 A kérdező kommentje:
Srácok, komolyan, szeretnék egy normális, épkézláb választ kapni a kérdésemre, nem kértem véleményt. Nekem fontos lenne ez a dolog, és enélkül nem tudok tovább haladni a dolgokkal, szóval tényleg szükségem lenne valaki segítségére.
2016. okt. 18. 17:49
 5/20 anonim ***** válasza:
Rakj oda valamit mert kilép magàtól ha lefutott a kód. Pl vàrakozàs egy billentyűleütésre.
2016. okt. 18. 18:25
 6/20 Ozmium42 ***** válasza:
Szerepeljen a végén egy üres raw_input().
2016. okt. 18. 18:33
 7/20 A kérdező kommentje:
Hát srácok, én megpróbáltam, de ezekkel a módszerekkel sem jó. :( Minden esetre nagyon szépen köszönöm a segítséget! Esetleg valami ötlet még? Vagy esetleg beállítani kell valamit?
2016. okt. 18. 19:55
 8/20 tabaki ***** válasza:
Nincs tippem. Én Geanyből futtattam, semmi probléma nincs vele.
2016. okt. 19. 00:11
 9/20 anonim ***** válasza:

Indíts el előbb külön egy parancssori ablakot vagy egy beépített IDLE ablakot, és abban futtasd.

És ha lehet, ne kezdjél Python 2 tanulásába 2016-ban. Használd a Python 3-at, az a jövő. Van néhány különbség, habár nem alapvetőek.

2016. okt. 19. 08:16
 10/20 anonim ***** válasza:

"Van néhány különbség, habár nem alapvetőek."

Pedig lehet, hogy pont ez a gond itt.

Kérdező, melyik verzió van a gépeden?

2016. okt. 19. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!