Python programozási nyelvben ebben az esetben mi lehet a gond? Bővebben lent.
Tegnap elszántan belevágtam a Python programozás rejtelmeibe. Bele is kezdtem videók, illetve internetes oldalak segítségével. Az alapokat már elsajátítottam, de olyan problémába ütköztem, ami meggátol abban, hogy egy komolyabb programot írjak. Sublime text 3-at használok, és mikor egy kisebb programot írok, ami lényegében raw_input-okból áll, akkor a kért adatok megadása után már nem ír ki semmit a programban.
Nem tudom, ki mennyire érti, vagy találkozott ezzel a problémával, de egy egyszerű példával szemléltetem is ezt.
name = raw_input("Hogy hivnak? ")
print "Udv,", name
Miután a programot elindítom, a kérdésre választ adok, majd nem ír ki semmit, lényegében lefutott a program.
Kiírja a kérdést, én odaírom a választ de ezután véget ér a program. Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi lehet a gond?
UI: IDLE-ben is próbálkoztam a kód lefuttatásával, de semmi. A válaszokat előre is köszönöm!
1 nap alatt elsajátítottad az alapokat és már olyan komolyabb programokat írsz, ami bekéri a neved?
Azigen.
"és már olyan komolyabb programokat írsz, ami bekéri a neved? Azigen."
Az a két-három sor, ami bekér egy stringet, számodra komoly program? LOL
Indíts el előbb külön egy parancssori ablakot vagy egy beépített IDLE ablakot, és abban futtasd.
És ha lehet, ne kezdjél Python 2 tanulásába 2016-ban. Használd a Python 3-at, az a jövő. Van néhány különbség, habár nem alapvetőek.
"Van néhány különbség, habár nem alapvetőek."
Pedig lehet, hogy pont ez a gond itt.
Kérdező, melyik verzió van a gépeden?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!