Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python programozási nyelvben...

OldSouljah kérdése:

Python programozási nyelvben ebben az esetben mi lehet a gond? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Tegnap elszántan belevágtam a Python programozás rejtelmeibe. Bele is kezdtem videók, illetve internetes oldalak segítségével. Az alapokat már elsajátítottam, de olyan problémába ütköztem, ami meggátol abban, hogy egy komolyabb programot írjak. Sublime text 3-at használok, és mikor egy kisebb programot írok, ami lényegében raw_input-okból áll, akkor a kért adatok megadása után már nem ír ki semmit a programban.

Nem tudom, ki mennyire érti, vagy találkozott ezzel a problémával, de egy egyszerű példával szemléltetem is ezt.

name = raw_input("Hogy hivnak? ")

print "Udv,", name

Miután a programot elindítom, a kérdésre választ adok, majd nem ír ki semmit, lényegében lefutott a program.

Kiírja a kérdést, én odaírom a választ de ezután véget ér a program. Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi lehet a gond?

UI: IDLE-ben is próbálkoztam a kód lefuttatásával, de semmi. A válaszokat előre is köszönöm!

2016. okt. 18. 16:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Próbáld így a második sort:

print("Udv,",name)

2016. okt. 19. 17:07
 12/20 A kérdező kommentje:
Na megpróbáltam még ezt a pár dolgot, amit leírtatok, de nem jártam sikerrel. A gépemen lévő Python verziója 2.7.12 , és mellesleg, hátha ez is szerepet játszik a dolgokban: Windows 10-et használok Operációs rendszerként. Ezt a Geany-t még nem próbáltam, de ha tényleg minden kötél szakad, akkor megpróbálkozom azzal is.
2016. okt. 19. 17:59
 13/20 tabaki ***** válasza:

A Geany egyszerűen egy kis fejlesztőkörnyezet, tulajdonképpen csak egy okos kódszerkesztő, amelyik meg tudja hívni a telepített fordítóprogramjait, tehát olyan nagyon sokat ne remélj tőle. Amit esetleg üzen, azt a fordítótól kapja és adja tovább.

Egyébként: Bármit írsz névként, ugyanez történik? Pl. nem akadhat-e bele ékezetbe, bár azt kiírná...

2016. okt. 19. 18:22
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem, tényleg, mindent úgy csinálok, ahogy mások, de semmi... Ugyanúgy nem működik. De szerintem ha se CMD-ben, se IDLE-ben, se ST3-ban nem működik, akkor tuti, hogy nem a fejlesztő környezettel van a gond.
2016. okt. 19. 18:29
 15/20 Ozmium42 ***** válasza:
Másold be az egész kódot. Mindent, ami a "papíron" szerepel.
2016. okt. 19. 18:33
 16/20 anonim ***** válasza:

A hogy hívnakot tényleg rövid i-vel írtad? Ha igen, az helytelen, mert hosszúval kell. Ha hosszúval írtad, az is helytelen, mert akkor kell elé egy u betű: u'Hogy hívnak? '

Olyan nincs, hogy egy program egyszer csak megáll a növésben, és se hibaüzenet, se semmi. Olyan van, hogy lefut, és bezárja az ablakot, ezért mondtam, hogy előbb indítsd el a cmd-t, és utána gépeld be a program nevét.

2016. okt. 19. 22:35
 17/20 Ozmium42 ***** válasza:
Utolsó: amit tanácsoltál az unicode stringgel meg ékezetes betűkkel, azzal még rosszabb lesz.
2016. okt. 19. 22:44
 18/20 tabaki ***** válasza:
Én már nem tudom, hogy most éppen hol tart a dolog, de ha tényleg nincs hibaüzenet, az rendellenes működés. Hajlok arra, hogy le kéne szedni a pythont, aztán újratelepíteni. És akkor már talán tényleg inkább a hármassal.
2016. okt. 19. 22:58
 19/20 anonim ***** válasza:

OK, mindenki mond mindenfélét, jöjjön az én változatom: próbáld ki az anakondát. Ez egy stand-alone python implementáció, nem kell rendszerszinten telepíteni semmit.

[link]

Ha megvagy a telepítéssel, indíts egy ipython shell-t, ahova másold be a parancsokat. Ezt kell lásd:

In [1]: name = raw_input("Hogy hivnak? ")

Hogy hivnak? Zoli

In [2]: print "Udv,", name

Udv, Zoli

Ennek mennie kell. Ha nem megy, akkor tényleg valami rendszer szintű probléma lehet.

2016. okt. 20. 12:30
 20/20 A kérdező kommentje:
Na, hát ezt az Anakondát mindenképp ki kell próbáljam, csak most az a helyzet áll fent, hogy belekezdtem egy másik prog. nyelvbe, és ahhoz rendelkezem egy rendes fejlesztőkörnyezettel. Ha ez az Anakonda program beválik, akkor viszont biztos, hogy újból nekilátok a Python tanulásának. A válaszokat köszönöm!
2016. okt. 21. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!