C++ Programozási feladat gond?
#include <iostream>
using namespace std;
void Telefon(int *tszam, int *kszam)
{
do
{
cout<<"telefonszam: ";
cin>>*tszam;
}while (*tszam<10000000||*tszam>999999999);
for(*kszam=*tszam;*kszam>99;*kszam/=10);
}
int main()
{
int telefon,korzet;
Telefon(&telefon,&korzet);
cout<<"Telefonszam: "<<telefon<<" korzetszam: "<<korzet<<endl;
system("pause");
return 0;
}
Az a problémám nem igazán értem magát azt a részt, hogy választja le a program a két számot meg hol ? m i a leválasztás rész ?
és a Void résszel is gondok vannak..
Elmagyarázná valaki ?
Körzetszám kiszámítása:
for(*kszam=*tszam;*kszam>99;*kszam/=10); < ez csinálja a lényegét. Első lépésben a tszam és a kszam egyezik, utyána a kszam-ot addig osztja 10-zel (az egész osztás miatt gyakorlatilag a legjobboldalabbi számjegyet elnyeli), amíg az 99-nél nagyobb, tehát amíg nem 2 jegyű.
void Telefon(...): egy függvényt hoz létre, aminek nincs visszatérési értéke (void)
Egyrészt például kezdhetted volna azzal, hogy milyen feladatot old meg ez a program, mert egy élmény volt ebből visszahámozni.
Másrészt az egyik gond pl. az, hogy pointeraritmetikát biztos nem kell ehhez a feladathoz használni (ha meg maga a pointeraritmetika lenne a feladat, akkor a megközelítés nem az igazi).
A másik, hogy a while rész az végtelen ciklus, rossz a feltétel.
ez volt a tananyagba -.-
Elég szar példaprogram, magát a leválasztást nem értettem a többire rájöttem
# 4/4 Időpont ma 22:19
Hol, milyen tananyag? Iskolai? Remélem nem :-(
Nem cseszegetni akarlak, de ez egy szemantikailag hibás kód. Konkrétan nem működik.
Ne izéljetek! 100%, hogy kézzel másolta, és a sok nulla körül egy lemaradt, előfordul.
A készítő szándéka is elég világos: a pointerek használatát szerette volna demonstrálni, de nem a void csere (int *x, int *y) ék egyszerű példát hozta fel, hanem kicsit színesítette.
# 6/6 Időpont ma 22:48
Én nem akartam izélni őt, elnézést ha így jött át. A feladatot ekéztem (próbáltam). Aki a pointeraritmetikáig eljut C++ból, és még nem sírvakönyörög, hogy akasszák fel inkább, azt csak becsülni tudom :-)
Doc jegyzetből kimásolt anyag.
Tanár adta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!