Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ Programozási feladat gond?

C++ Programozási feladat gond?

Figyelt kérdés

#include <iostream>

using namespace std;

void Telefon(int *tszam, int *kszam)

{

do

{

cout<<"telefonszam: ";

cin>>*tszam;

}while (*tszam<10000000||*tszam>999999999);

for(*kszam=*tszam;*kszam>99;*kszam/=10);

}

int main()

{

int telefon,korzet;

Telefon(&telefon,&korzet);

cout<<"Telefonszam: "<<telefon<<" korzetszam: "<<korzet<<endl;

system("pause");

return 0;

}

Az a problémám nem igazán értem magát azt a részt, hogy választja le a program a két számot meg hol ? m i a leválasztás rész ?

és a Void résszel is gondok vannak..

Elmagyarázná valaki ?

2015. márc. 6. 15:56
 1/8 Tengor ***** válasza:

Körzetszám kiszámítása:

for(*kszam=*tszam;*kszam>99;*kszam/=10); < ez csinálja a lényegét. Első lépésben a tszam és a kszam egyezik, utyána a kszam-ot addig osztja 10-zel (az egész osztás miatt gyakorlatilag a legjobboldalabbi számjegyet elnyeli), amíg az 99-nél nagyobb, tehát amíg nem 2 jegyű.

void Telefon(...): egy függvényt hoz létre, aminek nincs visszatérési értéke (void)

2015. márc. 6. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt például kezdhetted volna azzal, hogy milyen feladatot old meg ez a program, mert egy élmény volt ebből visszahámozni.

Másrészt az egyik gond pl. az, hogy pointeraritmetikát biztos nem kell ehhez a feladathoz használni (ha meg maga a pointeraritmetika lenne a feladat, akkor a megközelítés nem az igazi).

A másik, hogy a while rész az végtelen ciklus, rossz a feltétel.

2015. márc. 6. 18:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi a fene ez?
2015. márc. 6. 19:24
 4/8 A kérdező kommentje:

ez volt a tananyagba -.-

Elég szar példaprogram, magát a leválasztást nem értettem a többire rájöttem

2015. márc. 6. 22:19
 5/8 anonim ***** válasza:

# 4/4 Időpont ma 22:19

Hol, milyen tananyag? Iskolai? Remélem nem :-(

Nem cseszegetni akarlak, de ez egy szemantikailag hibás kód. Konkrétan nem működik.

2015. márc. 6. 22:45
 6/8 Tengor ***** válasza:

Ne izéljetek! 100%, hogy kézzel másolta, és a sok nulla körül egy lemaradt, előfordul.

A készítő szándéka is elég világos: a pointerek használatát szerette volna demonstrálni, de nem a void csere (int *x, int *y) ék egyszerű példát hozta fel, hanem kicsit színesítette.

2015. márc. 6. 22:48
 7/8 anonim ***** válasza:

# 6/6 Időpont ma 22:48

Én nem akartam izélni őt, elnézést ha így jött át. A feladatot ekéztem (próbáltam). Aki a pointeraritmetikáig eljut C++ból, és még nem sírvakönyörög, hogy akasszák fel inkább, azt csak becsülni tudom :-)

2015. márc. 6. 23:25
 8/8 A kérdező kommentje:

Doc jegyzetből kimásolt anyag.

Tanár adta..

2015. márc. 6. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!