Érdemes új nyelveket tanulni? (Többi lent)
Szerintem nagyobb piaca van. A python kicsit túl speciális, mármint elég jo nyelv, nagyon sok mindent lehet vele csinálni. Tőled függ, de igy én azt mondanám, hogy js. Rengeteg hirdetésnél írják, hogy C#\java + html es js.
De ha specko dolgok érdekelnek pl big data vagy kép és hangfeldolgozas és hasonló finomságok akkor a python kell neked.
Informatika programozásnál rengeteg irány van.
Én személy szerint az MS nyelvektől feláll a szőr a hátamon. C#-oztam 1 évet durván. Elég is volt. :D
Új nyelvek esetén is rengeteg van a palettán:
Java-t sok helyen használják. Főleg a JavaEE-t. Itt inkább a Spring keretrendszert ajánlom Hibernate-vel fűszerezve.
Ha jártasabb leszel a PHP-ban, akkor ezzel nyugodtan folytathatod. Jelenleg ezzel írom a saját projektemet is.
[link] (nincs magyar)
Python is jópofa cucc, de én első sorban kisebb support/service scripteknek szoktam használni, ha használom és nem az adott nyelv (pl. Java) nyelvén oldom meg. Linux alatt megoldható pár dolog. Vagy egyszerűen Bash Shell-el oldom meg.
Ha meg cliens böngésző oldallal gondolkodunk, akkor
- JavaScript elengedhetetlen. Bár én komolyabb komponenseket/modulokat nem is JavaScript-ben írom, hanem TypeScript-ben. Igaz, ez majd JavaScript-re fordul.
[link] (ebből sincs magyar)
- Formázáshoz inkább SASS-t ajánlom. Lehet bele kisebb algoritmust írni, örököltetni tulajdonságokat és függvényeket írni. Jó pofa cucc: [link]
- Ha meg tényleg hardcoreban akarod tolni, akkor van erre is egy ilyen aranyos anyag: [link]
- Javascriptre Library/Framework-re meg ott a jQuery, AngularJS. De ezeken kívül is már annyi van, hogy tengert lehet rekeszteni velük.
Amúgy: Webfejlesztés irányában is számtalan eszköz áll rendelkezésre:
- PHP alapból Apache meg valamiNG-n át tud menni. Laravel, Symfony a két legerterjedtebb, de a Laravel tör előre mint valami idegbeteg...
- JavaEE WEB avagy Spring MVC-el alapból kezeli/támogatja a Request kéréseket és a lényeget kell írni
- Python-t annyira nem ismerem web téren, de azzal is lehet
- Ruby-val szintúgy. (én személy szerint nem tudom, hogy eszik-e vagy isszák. csak annyit, hogy lehet :D)
Tehát új dolgot mindig jó és KELL is tanulni, mert sose tudod mi könnyíti meg legjobban a munkádat avagy projektedet. Meg ha nincs benned meg a motiváció, hogy új dolgokat ismerj meg, akkor nem e pálya a neked való. Én személy szerint néha azt érzem, hogy "hülye" vagyok, mert meglátok valamit ami nekem pont jól jön, akkor jövök rá mennyi mindent nem ismerek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!