Melyik programozási nyelvet érdemes kezdésnek választani?
Régen tanultam programozást, 6-8 éve középiskolai kereteken belül, nagyon nem tetszett mivel vizuális ember vagyok, ezért a grafikusi vonalat képviseltem utána eltűnt az életemből az informatika.
Viszont keresgélek valami másodállást és sokan javasolták, hogy tanuljak meg programozni (és akkor be lehet dolgozni,weblapfejlesztés egyszerűbb scriptek részfeladatok..stb.
PHP-t vagy Phytont javasolták mint kezdés
Másodállásként programozni...
Abszolút nem egy reális elképzelés.
Ha a webfejlesztés az irány, akkor két fő irányvonal van (zanzásítva):
* a frontend (avagy az, amit a böngésző magkap és értelmez) - ez esetben a HTML és CSS leírónyelvek mellé érdemes megtanulni a Javascriptet illetve az erre épülő jQuery függvénykönyvtárat az ezekre épülő keretrendszereket - Bootstrap, Foundation, Angular, stb...
* a backend (itt meg a szerveren levő erőforrásokból - adatbázisok, állományok, eszközök - hozol létre a frontend számára feldolgozható tartalmat) - ez esetben sok nyelv áll rendelkezésre: a legelterjedtebb a PHP, de ott van még a JSP (Java), az ASP (VBScript/C#/.NET), Ruby, Go, de alkalmazható Python (Dijango keretrendszer), sőt Javascript (nodeJS, Express keretrendszer), de akár C++ (vvt keretrendszer) is (és sok egyéb). Ha adatbázisokat akarsz kezelni, akkor érdemes elsajátítani az SQL-t.
* illetve ezek együttese a full stack fejlesztő ;)
Számodra szerintem a frontend világa fog közelebb lenni (grafikusként megtervezel egy oldalt és megcsinálod a böngészőben megjelenítendő kódját).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!