Google-hez bejutni mint programozó mennyire nehéz?
3 kérdést tesznek fel telefonon - ha arra jól válaszolsz, jön a személyes interjú.
Annyira nem könnyű, ámde nem is hard, mivel már tízezrek dolgoznak ott.
Szerintem pályakezdőként maximum akkor van esélyed rá, ha világversenyeken értél el helyezéseket, másképpen esélytelen.
Seniorként meg nyilván az számít, hogy milyen referenciákkal rendelkezel. Egy-két emberről már én is hallottam, akit hívtak oda, tehát egyáltalán nem lehetetlen célkitűzés.
Papírt fogalmam sincs mennyire nézik ott, de 5-10 év után első sorban amúgy is a referencia számít, azaz hogy hol és min dolgoztál.
"a tesco és a mcdonalds is világcég, tehát..."
Csak hát, más a profil és mivel sem árufeltöltőt, sem krumplisütőt a Google nem alkalmaz, így kb. esélytelen oda bejutnia, ahol mesterszakácsok készítik a napi menüt a dolgozóknak, extra fizetést osztanak és a jókból is csak a legjobbak kapnak esélyt.
Ne zavarjon senkit sem, hogy maga a Google adott ki videókat arról, hogyan néz ki náluk az interjú:
Találtam egy harmadik érdekes videót is:
Szerintem, ha apukád ott dolgozik, egészen jó esélyed van... :-)
Én is találtam egy jó videót:
https://www.youtube.com/watch?v=laLS8gHzROg
Kitalálni én is ki tudok találni olyan szellemes feladatokat, amelyeket egyik Google alkalmazott sem képes megoldani... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!