Java fájlkezelés saját domainon?
Már régóta programozok java-ban, rengeteg fájlkezelő programot írtam, de a webes részével a programozásnak nem nagyon foglalkoztam.
Van egy programom, ami egy bizonyos szerkezetű xml fájlt kezel, ezt a programot napi szinten használom.
A probléma az, hogy úgy szeretném használni ezt a programot, hogy több számítógép is kezelhesse azt az adott xml fájlt. Arra gondoltam, hogy vásárolok egy saját domaint (tárhellyel, adatbázis lehetőséggel, mindennel), ahová feltölteném ezt az xml fájlt. A kérdésem az lenne, hogy van bárhol leírás, hogy a domain tárhelyén lévő fájlt hogy lehet elérni/módosítani java-n keresztül? Gondolom, hogy azért különbözik kicsit (pl. felhasználónévvel/jelszóval lehet csak elérni, változtatni rajta.)
Google-n keresgéltem, de nem találtam rá az igazira, lehet rosszul kerestem :(
Jelenleg a következő módon oldom meg a fájl módosítást a gépeken.
A fájl fel van töltve a github.com-ra. Ha az egyik számítógépről feldobom a gitre (git add, git push parancsokkal), a másikról pedig azután kezelem, hogy git pull parancsot futtatom...., de nem hiszem, hogy ez a legszebb megoldás ami létezik a problémámra...
"Az lesz itt a nagy bökkenő, hogy mi van akkor, ha egy időben legalább ketten szerkesztik, szóval a konkurenciakezelés lesz a fő kérdés."
Konkurenciakezelés.. huhhú!!! :)) Linux/Unix rendszereken létezik file lock (flock).
A dolog egészen triviális, megoldhatod akár ftp-vel is, sima login az egész. Bármilyen gépről ugyanaz a történet. De írhatsz egy rövidke php scriptet is erre a célra (CGI). A web tárhely bérlés esetén megadják a fizikai path-t, tehát az útvonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!