Miért távolodik el az egyetem a valóságtól?
A mérnökinformatikus képzés a 80 -as években még teljesen jó volt. Naprakész, gyakorlatban is hasznosítható tudást adott.
Mi történt azóta? Nekem olyan érzésem van, hogy a folyamat nem ált meg, hanem tovább roszabbodott még az utóbbi 10 évben is.
"Az informatikusok képzése az ELTE-n a 2003-ban létrehozott Informatikai Karon folyik. A Természettudományi Karon 1972-ben indította útjára az első haza tudományegyetemi számítástechnikai szakemberképzést, a hároméves programozó matematikus szakot 60 fős évfolyamokkal.
Már az első évfolyam olyan sikeres volt, hogy a legjobbak számára második lépcsőként 1975-ben létrejött a folytatás, a további két év alatt egyetemi diplomát adó programtervező matematikus szak is.
Az elmúlt 35 évben körülbelül 2500-an végeztek programozóként, 1400-an megszerezték az egyetemi diplomát is."
# 31/31 Időpont ma 15:40
Ez kb. semmit sem jelent. Az ELTE képzése elavult, már rég. Ezt mindenki tudja aki oda járt 1-nél több félévet.
"Ez lehet, viszont megint csak az átlag webfejlesztő mit csinál? Drupalban, Joomla-ban, Wordpress-ben, Prestashop-ban készít webshopokat, esetleg egyedi rendszereket valamelyik MVC keretrendszerben."
De aki ezt csinalja/akarja, az minek megy egyetemre?
# 33/33 Időpont ma 15:56
Na, mondjuk ezt én se értem. Mondjuk az ilyen ki is hullik pár féléven belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!