Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék programot késziteni...

Szeretnék programot késziteni de, hogyan?

Figyelt kérdés

Olyan programot szeretnék ami kérdésre választ ad!

de fogalmam sincs ezekhez,hova kéne Írnom a program nyelvet?Notepad++ ba? esetleg jegyzet tömb?

hallotam valami ilyen parancsról,hogy:off@echo:""ezeknek a parancsoknak hol nézhetnék útána?

2017. márc. 12. 16:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Szóval azt akarod mondani, hogy a szakmai hozzáértésed kimerül annyiban, hogy az embereket porig alázod és segghülyének nézed? Mert egyébként ha a kérdező nem tudja pontosan megfogalmazni, hogy mit is szeretne, akkor is segíthetnéd őt abban, hogy kérdéseket teszel fel neki, hogy körvonalazódjon, hogy mit is akar.
2017. márc. 12. 22:29
 12/28 anonim ***** válasza:
@Kérdező: Sajnos úgy tűnik, hogy te itt segítséget nem fogsz kapni. Ellenben vannak más oldalak, mint például a [link] ami kimondottan programozással foglalkozik, és vannak értelmes emberek is.
2017. márc. 12. 22:31
 13/28 tabaki ***** válasza:

Csak nekem tűnik úgy, mintha ezek az emléknyomok a batch-programozásra mutatnának?

Kérdező, ezzel kapcsolatban mondjuk itt kezdheted a tájékozódást:

[link]

A programot megírhatod Jegyzettömbben is, Notepad++-ban is, és konzolablakból tudod futtatni. De nehogy azt hidd, hogy ez olyan egyszerű műfaj, csak azért, mert a rendszered eleve ismeri az utasításokat. Szerintem sokkal jobban jársz, ha telepíted a python vagy akár a basic nyelvet, és inkább abban ügyeskedel. Azért azt érdemes előre tisztázni, hogy akkora „pontatlanságokkal”, mint amit Kossuth nevével elkövettél, az életben nem fogsz semmiféle működőképes programot írni, akármelyik nyelvvel próbálkozol.

2017. márc. 12. 22:49
 14/28 anonim ***** válasza:

Egyébként Windows 7-től minden rendszeren van Windows PowerShell ISE alapból. Abba beírsz egy ilyet:

[link]

És van egy egyszerű szorzótábla gyakoroltató programod.

2017. márc. 12. 23:00
 15/28 tabaki ***** válasza:

„én csak egy egyszerű olyan programot akarok ami ezt tudja: "1+1=2" szám, illetve szavakra választ ad”

Ilyen meg általánosságban nem létezik (pontosabban: a python használható számológépként, beírod, hogy 1+1, és kiírja, hogy 2), ehhez valamelyik programnyelvnek legalább egy jelentéktelen részét meg kell tanulnod, és pontosan megfogalmaznod benne, hogy a programod milyen adat bevitelére mit válaszoljon. Az aztán már teljesen közömbös, hogy ennek érdekében exe fájlt kell-e belőle fordítanod, vagy valami akármilyen kiterjesztésű szöveget hajt végre lépésenként egy értelmező. Ez abszolúte problémátlan magának a programnak a felépítéséhez képest.

2017. márc. 12. 23:16
 16/28 anonim ***** válasza:
LoLz
2017. márc. 12. 23:27
 17/28 anonim ***** válasza:

Kérdésre választ ad?

Itt, vagy a gépeden? Az itteni a nehezebb, a gépedre pedig könnyebb, ha adatbázist használsz, ami tartalmazza a válaszokat.

2017. márc. 13. 08:42
 18/28 tabaki ***** válasza:
2017. márc. 14. 00:22
 19/28 A kérdező kommentje:
@tabaki:isten vagy tesóm <3 ,bár kicsit bővveb infot tudnál még addni? :) ment a zöld ;)
2017. márc. 14. 12:04
 20/28 tabaki ***** válasza:

Öhhhm... Khm... Kissé meghökkent a lelkesedésed, de ám, legyen.

Az megvan, hogy ez egy pascal nyelvű program, esetleg le is tudtad fordítani?

Ha nem, de azért próbát tennél vele, szükséged lesz egy pascal-fordítóra:

[link]

A telepítéshez itt találsz egy rövid útmutatót:

[link]

Videóval itt:

[link]

Ha odáig eljutottál, hogy működik, jobban jársz, ha telepíted mellé a Geany nevű kódszerkesztőt, amellyel a megszokottabb grafikus felületen dolgozhatsz:

[link]

Ha a nyelvet át kell állítani:

[link]

Én ettől a ponttól tudok majd neked segíteni.

A linkelt programomról:

Ez csak egy vicc, egy igazi program egyáltalán nem ilyen zagyvaság. A szövegeket egy igen primitív algoritmussal szándékosan olvashatatlanná tettem, és a program bontja ki, a sorokat összezsúfoltam, és véletlenül egy apró, de a futást nem befolyásoló melléfogást is elkövettem. Ha már ott tartanánk, egy egyszerű kérdezz-felelek ennél jóval egyszerűbben és átláthatóbban megoldható.

2017. márc. 14. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!