Szeretnék programot késziteni de, hogyan?
Olyan programot szeretnék ami kérdésre választ ad!
de fogalmam sincs ezekhez,hova kéne Írnom a program nyelvet?Notepad++ ba? esetleg jegyzet tömb?
hallotam valami ilyen parancsról,hogy:off@echo:""ezeknek a parancsoknak hol nézhetnék útána?
C vel kezdeni, akkor miért nem rögtön gépi kód?
javascripttel kezd inkább, de kell hozzá egy kis HTML ismeret is, sololern.com elég érthető.
Legalább egy Notepad++-t érdemes lenne beszerezned, mivel nagyon szépen kiszínezi a szöveget - és ez menő. Ha megvagy, karcolj bele egy ilyet:
using System;
using System.Windows.Forms;
namespace MyFirstApp {
.. public class Program : Form {
.. .. public static void Main(string[] args) {
.. .. .. Application.EnableVisualStyles();
.. .. .. Application.Run(new Program());
.. .. }
.. .. public Program() {
.. .. .. this.Height = 200;
.. .. .. this.Width = 200;
.. .. .. this.Text = "Első progim";
.. .. .. this.FormBorderStyle = FormBorderStyle.FixedSingle;
.. .. .. this.MinimizeBox = false;
.. .. .. this.MaximizeBox = false;
.. .. .. Button btnUssIde = new Button() {
.. .. .. .. Height = 24,
.. .. .. .. Width = 100,
.. .. .. .. Top = this.ClientRectangle.Height / 2 - 24 / 2,
.. .. .. .. Left = this.ClientRectangle.Width / 2 - 100 / 2,
.. .. .. .. Text = "Üss ide!",
.. .. .. .. Name = "btnUssIde"
.. .. .. };
.. .. .. btnUssIde.Click += this.OnButtonClick;
.. .. .. this.Controls.Add(btnUssIde);
.. .. }
.. .. private void OnButtonClick(object sender, EventArgs e) {
.. .. .. MessageBox.Show(
.. .. .. .. caption: "Hey!",
.. .. .. .. text: "Sülj ide!",
.. .. .. .. buttons: MessageBoxButtons.OK,
.. .. .. .. icon: MessageBoxIcon.Information
.. .. .. );
.. .. }
.. }
}
Azokat a .. jeleket légy szíves cseréld le vagy tab-ra, vagy két szóközre. Ez csak azért kell, hogy jobban átlássuk, mi hová tartozik. (Ennek ellenére lehet, hogy a gyakorikerdesek le fogja nekem szedni, majd kiderül.). El kellene mentened ezt az asztalodra mondjuk demo.cs néven.
Most pedig keresni kellene a gépeden egy csc.exe nevű kis programocskát. Ez lesz az a valami, ami ebből a fenti szövegből egy EXE fájlt csinál. Ez nálam jelen esetben a
C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319
könyvtárban található.
Most a billentyűzeteden nyomd meg a Win+R kombinációt. Megjelent a "Futtatás..." ablak. És akkor itt kellene egy olyat kiadni, hogy
C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\csc.exe /out:%homepath%\Desktop\proba.exe %homepath%\Desktop\demo.cs
És az asztalon máris ott van a friss és ropogós proba.exe
Ha ez így neked szenvedésnek tűnik, akkor töltsd le vagy a Visual Studio 2015 Community-t, vagy a #develop nevű programot.
Ahahahahahaha
Mert ugye ennek a kérdezőnek lehet értelmes segítséget adni ugye? :D
Épp csak 1000 évvel akarja meghaladni és 1 sorban lekódolni a jelenlegi mesterséges intelligencia kutatások csúcsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!