Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék programot késziteni...

Szeretnék programot késziteni de, hogyan?

Figyelt kérdés

Olyan programot szeretnék ami kérdésre választ ad!

de fogalmam sincs ezekhez,hova kéne Írnom a program nyelvet?Notepad++ ba? esetleg jegyzet tömb?

hallotam valami ilyen parancsról,hogy:off@echo:""ezeknek a parancsoknak hol nézhetnék útána?

2017. márc. 12. 16:14
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
az interneten
2017. márc. 12. 16:21
 2/28 anonim ***** válasza:
Hat kezdesnek ajanlom a C nyelvet vagy C++. persze szorakozhatsz ezekkel a vbs dolgokkal de a C-t ha megtanulod utana azt ertelmes dolgokra is tudod hasznalni. A kódot pedig feljesztőkörnyezetben kell irni aminek a forditoja leforditja a kododat a gep szamara es csinal egy futtathato .exe-t. Toltsd le a CodeBlocks nevu ingyenes programot es ott megtudod irni a kododat.
2017. márc. 12. 16:25
 3/28 anonim ***** válasza:
69%
Ez izgalmas lesz.
2017. márc. 12. 16:30
 4/28 anonim ***** válasza:
10%

C vel kezdeni, akkor miért nem rögtön gépi kód?

javascripttel kezd inkább, de kell hozzá egy kis HTML ismeret is, sololern.com elég érthető.

2017. márc. 12. 18:44
 5/28 anonim ***** válasza:

Legalább egy Notepad++-t érdemes lenne beszerezned, mivel nagyon szépen kiszínezi a szöveget - és ez menő. Ha megvagy, karcolj bele egy ilyet:

using System;

using System.Windows.Forms;

namespace MyFirstApp {

.. public class Program : Form {

.. .. public static void Main(string[] args) {

.. .. .. Application.EnableVisualStyles();

.. .. .. Application.Run(new Program());

.. .. }

.. .. public Program() {

.. .. .. this.Height = 200;

.. .. .. this.Width = 200;

.. .. .. this.Text = "Első progim";

.. .. .. this.FormBorderStyle = FormBorderStyle.FixedSingle;

.. .. .. this.MinimizeBox = false;

.. .. .. this.MaximizeBox = false;

.. .. .. Button btnUssIde = new Button() {

.. .. .. .. Height = 24,

.. .. .. .. Width = 100,

.. .. .. .. Top = this.ClientRectangle.Height / 2 - 24 / 2,

.. .. .. .. Left = this.ClientRectangle.Width / 2 - 100 / 2,

.. .. .. .. Text = "Üss ide!",

.. .. .. .. Name = "btnUssIde"

.. .. .. };

.. .. .. btnUssIde.Click += this.OnButtonClick;

.. .. .. this.Controls.Add(btnUssIde);

.. .. }

.. .. private void OnButtonClick(object sender, EventArgs e) {

.. .. .. MessageBox.Show(

.. .. .. .. caption: "Hey!",

.. .. .. .. text: "Sülj ide!",

.. .. .. .. buttons: MessageBoxButtons.OK,

.. .. .. .. icon: MessageBoxIcon.Information

.. .. .. );

.. .. }

.. }

}

Azokat a .. jeleket légy szíves cseréld le vagy tab-ra, vagy két szóközre. Ez csak azért kell, hogy jobban átlássuk, mi hová tartozik. (Ennek ellenére lehet, hogy a gyakorikerdesek le fogja nekem szedni, majd kiderül.). El kellene mentened ezt az asztalodra mondjuk demo.cs néven.

Most pedig keresni kellene a gépeden egy csc.exe nevű kis programocskát. Ez lesz az a valami, ami ebből a fenti szövegből egy EXE fájlt csinál. Ez nálam jelen esetben a

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319

könyvtárban található.

Most a billentyűzeteden nyomd meg a Win+R kombinációt. Megjelent a "Futtatás..." ablak. És akkor itt kellene egy olyat kiadni, hogy

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\csc.exe /out:%homepath%\Desktop\proba.exe %homepath%\Desktop\demo.cs

És az asztalon máris ott van a friss és ropogós proba.exe

Ha ez így neked szenvedésnek tűnik, akkor töltsd le vagy a Visual Studio 2015 Community-t, vagy a #develop nevű programot.

2017. márc. 12. 19:19
 6/28 A kérdező kommentje:
Pontosan ez a program kód mire jó?csak egy exét futtat le?semmi másT?mert nekem ez"kin és szenvedés" mert a kódot nem tudom ami a programhoz kéne,mert én csak egy egyszerű olyan programot akarok ami ezt tudja:"1+1=2"szám illetve szavakra választ ad,ehez kéne a kódok,ezt pontosan mikor,és,hogyan használjam azt amit le Írtal?
2017. márc. 12. 22:01
 7/28 anonim ***** válasza:
0%
77%-os kolléga teljesen kretén, ne foglalkozz a válaszával.
2017. márc. 12. 22:10
 8/28 anonim ***** válasza:
Mondja ezt egy 47%-os válaszoló, aki még mindig nem adott választ a kérdésre. De még csak nem is segítette a kérdezőt.
2017. márc. 12. 22:13
 9/28 A kérdező kommentje:
Hátt de idáig senki nem segitet elő! :) köszi,hogy Írjátok a program nyelveket,de én csak magamnak akarok egy alkalmazást csinálni meg a haverjaimnak,csak sima kérdésre választ adó!pl:Magyar költők:Petőfi Sándor,Kostuh Lajos..ilyesmi,vagy 8x6=48,ehez kéne program nyelvi kód,láttam valami":off@echo(say:"") ilyesmi,de nekem ez nem tiszta teljes kód kéne,légyszi Írjátok már le :(
2017. márc. 12. 22:20
 10/28 anonim ***** válasza:

Ahahahahahaha

Mert ugye ennek a kérdezőnek lehet értelmes segítséget adni ugye? :D

Épp csak 1000 évvel akarja meghaladni és 1 sorban lekódolni a jelenlegi mesterséges intelligencia kutatások csúcsát.

2017. márc. 12. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!