Abszolút kezdőként hol érdemes nekikezdeni programozás tanulásának?
Ebből gyönyörűen meg lehet tanulni mindent a C#-ról. Annyit tudnod kell, hogy tulajdonképpen a programozási nyelvek ugyan úgy működnek, ugyan úgy vannak bennük eljárások, elágazások, ciklusok (for, while, do-while) csak más a szintaktikájuk, a "nyelvtan"-juk. Több nyelvet is meg fogsz tanulni, de az adatbázist is nagyon kell vágni hozzá.
Mi suliban 10.-ben a pascallal kezdtük megtanulni a programozást, azonnal megszerettem, meg tanultam, aztán a nyáron elolvastam 2 vagy 3 óra alatt, és ugyan úgy írtam tovább a kódot, csak már C#-ban. Most már az is mondom, hogy meg tanulhattuk volna már alapból a C#-al is, mert egyrészt a pascal már ezer meg egy éve lefutott, mint nyelv, másrészt egy fikarcnyival nem nehezebb, sőt, még felhasználóbarátabb is, segít a kód írásban, lehet makrókat írni pl ha "cr"-nél 2xTab-ot nyomsz akkor kiírja a Convert.ToString(Console.Readline)) parancsot amit ha egy *változó=* mögé beírsz azonnal lesz egy adat bekérésed, és nem kell "feleslegesen" gépelned, hanem már ennyit is meg ír magától.
Ha érdekel a téma, kitudsz találni akár magadnak is valami célt, vagy programot (én egy neki ülésből 3 óra alatt leprogramoztam a Snake-t consolban és hibátlanul működött) akkor vágj bele és keress minél több forrást, egyrészt a kódhoz is, amiket esetleg nem tudsz (parancs neve + google, vagy amit akarsz csinálni + C programing + google), illetve feladatot is, majd azokból végül egyre nehezebbeket is. Az emelt infós érettségi feladatok is jók, de a PDF-ben is vannak amik a kifejtett részeket gyakoroltatják.
Ha megérted a programozás lényegét, hogy mi hogyan működik, és le tudsz seggelni vele 3 órát úgy hogy azt hiszed, hogy csak fél óra volt akkor nyomjad a témát és hajrá! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!