Vkrisz81 kérdése:
Szerintetek c# winforms vagy WPF et érdemes tanulgatni?
Figyelt kérdés
Egy alkalmazást akarok késziteni amolyan raktar programot, kezeli a készletet, megrendeléseket, stb stb, de ugye ahoz kell grafikus felület. Melyiket érdemes vagy esetleg kötelező? winformsra azt mondják régi! de akkor rossz is? vagy mindegy? vagy mi szól mellette ellene?2016. dec. 23. 16:40
1/22 anonim válasza:
A WPF szélesebb skálán biztosít számodra grafikai lehetőségeket, designer szempontból egyszerűbb, és hatékonyabb, és ha megfelelően alkalmazod a MVVM architektúrát, akkor a megjelenítés könnyen testreszabható anélkül, hogy igazán bele kéne nyúlnod a nézetmodellbe. Viszont fejlesztői oldalról rettenetes ebbe beletanulni. A learning curve még hagyján, de személy szerint eldobtam párszor ami épp a kezembe akadt, mikor először csináltam WPF alapú alkalmazást, a bindolások, a "hogyaf*ba kell ezt WPF alatt megcsinálni", a "Miértnemfrissulbeaproperty" és társai. A Winforms régebbi, 'butább', nem annyira letisztult, de működik, és gyorsabban belerázódik az ember.
2/22 A kérdező kommentje:
és amit leirtam amihez akarom hasznalni? vegulis regen is dolgoztak benne nem? egy nemileg osszetettebb progit is meg lehet winforms-al csinalni nem? tehat jo jo a wpf de anelkul is van elet.. vagy nelkulozhetetlen?
2016. dec. 23. 17:54
3/22 anonim válasza:
Lehet Winforms-al dolgozni, persze. Nem kötelező WPF-el ügyködni.
5/22 anonim válasza:
Vagy akár választhatsz modern megoldásokat is, QT vagy GTK például. Biztos van belőlük C# binding.
7/22 anonim válasza:
#5 Felvetül a kérdés, hogy miért pártoljon egy third party keretrendszerrel, amikor a .Net alatt szinte minden a segge alá van tolva?
8/22 anonim válasza:
Mert Cross Platform. Hosszú távon ilyet érdemes tanulgatni.
9/22 anonim válasza:
Nem kell egyből platformfüggetlenségre törekedni. Az inkább csak elveszi az ifjú padawan kedvét a tanulástól.
10/22 anonim válasza:
Nekem igazából lényegtelen, tanuljon azt amit ő szeretne, hálistennek sosem kellett C#-al foglalkoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!