Informatika emelt érettségire milyen programnyelvet érdemes megtanulni?
Ha csak erre, és magadtól, akkor én a Pythont javaslom.
És innen: [link]
Én konkrétan ebből tanultam meg egy szűk hónap alatt az érettséginél magasabb szinten programozni, meg is írtam 98%-ra az érettségit. Gyors (kódolni), egyszerű, egy csomó beépített függvénye van, amit érettségin használhatsz komplett részfeladatok megoldására.
Egyetemen valószínűleg C++-szal fogsz foglalkozni, azt is érdemes lehet tanulni. De ha minél gyorsabban akarsz felkészülni az érettségire, akkor a Python a nyerő.
A könyv úgy emlékszem a 2-es főverzióval foglalkozik, de szerintem a Python3.4-et töltsd le! Lokációs problémákat javítottak benne, a magyar nyelvű rendszer kevésbé akasztja ki, megspórolhat pár óra debugolást. A könyvben vannak kitérők, hogy Python 3-ban hogy kell ezt és azt csinálni.
Python.
Gyorsan tanulható.
Minden érettségi feladat a leggyorsabban megoldható.
A C# is jó nyelv érettségire, pont a beépített függvények miatt. Az egyik barátom azzal érettségizett, az ő elmondása szerint hatékonyságban nagyon hasonló a Pythonhoz.
Igaz, hogy az érettséginek nem az lenne a célja, hogy mennyire tudod betanulni a függvényeket minden részfeladathoz. De a vizsgázónak meg az az érdeke, hogy az összes pontot megszerezze, és ha van olyan eszköz, amivel fele annyi idő alatt meg tudja oldani a programozás feladatot, akkor én javaslom, hogy használja. A magas szintű programozási nyelvek megengedett csalások az érettségin, hiszen a feladatsor úgy van összeállítva, hogy C-ben is meg lehessen oldani az adott idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!