Üdv! Melyik programnyelvet érdemes megtanulnom elsőnek? Még nem rendelkezem semmilyen tudással ilyen téren.
szia!
Attól függ milyen téren szeretnél később dolgozni...
Persze az alapok nagy része ugyanaz bizonyos fokig, de jobb ha azonnal olyan irányba indulsz amit később is tudsz kamatoztatni :)
Webfejlesztés, Windows, mobil alkalmazások, multiplatform...
Mit szeretnél? :)
23F
Akkor Java ajánlott...
Ez a könyv pl tud segíteni az elindulásban:
Először az alapokkal kell tisztában lenned, de rengeteg tanulás vár rád, ha szeretsz tanulni akkor élvezni fogod :)
23F
Azért ne ajánljunk már 2006-os könyvet. Azóta kb új nyelv a java. A legjobb az lenne, ha egy friss angol könyvet választanál. Mobilra utána pedig ott lesz az android dokumentáció + tutorial.
Alternatívának pedig a C# + .net, majd később a windowsphone.
#5:
a programozási alapok nem változtak és angol könyvet azért nem ajánlanék neki, mert a szakkifejezéseket nem értené meg, meg ha nem elég jó az angolja akkor a többi is gondot okozna...
Én C#-ban programozok hobbi szinten, de a windowsphone-t nem ajánlanám...sőt...
23F
Én személy szerint nem ismerem a 24h-s kiadásos Java-t, de való igaz, hogy a paradigma és a Java alapjai aligha változtak. Inkább kiegészült.
Ha Java 1.5 (más nevén is láttam már: Java2, Java5), az már megfelelő. Onnan lehet lépkedni a verzióról verzióra.
Aktuálisan a Java8 a legfrissebb, de elég sok helyen fut még a Java6 és a Java7.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!