Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol érdemes továbbtanulnom,...

Hol érdemes továbbtanulnom, ha programozó szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Erdélyben élek, gimis végzős vagyok, és már 9. óta tanulunk programozást, bár többnyire csak Pascalban. Mondhatni szeretem az informatikát, és jó is vagyok benne, viszont matekból inkább csak 'túlélő', a fizikát pedig rühellem. Ha hajlandó lennék átállni C-re vagy valamilyen hasznosabb nyelvre, és szükség esetén matekkal is fölzárkózni, akkor Magyarországon (inkább keleten) hol tanulhatnék valamilyen jobb, de nem túl erős szakon programozást? Érettségi után szívesen folytatnám a tanulmányaimat a határon túl, de nem tudom, hogy mely képzéseket nézegessem, és, hogy mi köztük a különbség... Szívesen várok tapasztalatokat, tanácsokat, ötleteket bárkitől.

Előre is köszönöm!

18/l

2016. nov. 5. 22:00
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mo. Keleti része, akkor: Szegedi Tudományegyetemen belül a TTIK karának van

- Programtervező Informatika (PTI)

- Gazdaságinformatika (GI)

- Mérnökinformatika (MI)

PTI-n nincs fizika. :) Helyette számítástudomány tárgyak, ami azért átmenet a matematika között, de még sem az.

2016. nov. 5. 22:08
 2/2 anonim ***** válasza:
Progterven rengeteg a matek, mérnökinfo-n meg van fizika.
2016. nov. 6. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!