Mennyit keres egy olyan programozó aki ilyen játékokon dolgozik? És milyen nyelvet érdemes kezdőként tanulni?
Ad 1:
Ne az alapján válassz szerintem szakmát, hogy most mennyit lehet keresni vele.
Nem lehet tudni, hogy 20-30 év múlva mivel lehet jól keresni. Másrészt ha nem szereted magát a tevékenységet, akkor sok pénzért se fogod szeretni.
Jelen pillanatban a magyar IT szektor 2-3száz havi bruttóval indul és 1-2 milliónál végződik. Legalábbis ennél többet kereső fejlesztőről nem hallottam Magyarországon, viszont többet ismerek, akik ennyit visznek haza. Persze ők már a szigorúan vett kódoláson kívül mást is csinálnak. Fejlesztési vezetők, követelményelemzők, architektek stb...
Ad 2:
Nagyon kevés fejlesztő ír játékot munkahelyen. A játékprogramozást sokan nem is a szoftverfejlesztéshez, hanem inkább a filmkészítéshez hasonló kreatív tevékenységhez sorolják. A programozók tömegei ennél sokkal kevésbé látványosabb szoftvereket állítanak elő. Hacsak magad otthon nem kezdesz neki játékot írni, aminek aztán sikere van, igen kis valószínűséggel leszel játékfejlesztő szerintem.
Ad3:
A C++ stabilan több évtizede használt nyelv, és profi játékokat írnak benne. Bármilyen nyelven is tanulsz meg programozni, a további nyelvek már egyre könnyebbek lesznek.
Szerintem azonban sokkal fontosabb az algoritmikus gondolkodás elsajátítása. Egy programozó ismeri a célt meghatározza a főbb lépéseket, és aztán a főbb lépéseket kisebb lépésekre bontja. Ez módszeres fókuszált tevékenység.
A kérdésed összeszedettsége alapján nem igazán látom, hogy ezekkel a tulajdonságokkal alapból rendelkeznél. De ki tudja, mit hoz a jövő...
Ad4:
Javaslom, hogy a C++ mellett kezdj valami kevésbé hardverközeli nyelvbe. Ha játék, akkor:
Ez egy online könyv. Angolul meg úgyis meg kell tanulni, ez kikerülhetetlen.
Ad5
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!