Milyen gyakran érdemes fejlesztőként munkahelyet váltani?
Ha találsz egy olyan lehetőséget, amiért biztosan megéri váltani, akkor válts. Ennyi.
G.
Szerintem erre nincs általánosan bevett gyakorlat:
Amíg úgy érzed a jelenlegi helyeden, hogy jól érzed magad, érdekes amit csinálsz, találsz a munkádban kihívásokat/fejlődési lehetőséget, megbecsülik a munkádat (pénzben is), addig szerintem nem érdemes váltani csak azért, hogy új helyed legyen. Ha a korábbiak közül bármelyik nincs meg, akkor érdemes körülnézni.
Engem sosem zavart az, hogy rosszul fog mutatni a CV-mben a sok munkahely, ha jobb ajánlatot kaptam, váltottam arra. A munka mellett előadásokat tartottam, publikáltam, ezért sosem kellett melóért kilincselnem, mindig engem kerestek meg. Vannak ex-munkatársaim, akik még mindig az első munkahelyükön kínlódnak éhbérért, pedig szakmailag sokkal jobbak voltak nálam, csak éppen az ambíció hiányzott belőlük. Sosem szégyelltem béremelést kérni, és eddig mindig meg is kaptam.
Ha az új helyen kérdezik, miért akarod otthagyni a régi munkahelyedet, válaszold azt, hogy ott szakmailag már nem tudsz tovább fejlődni. Ez mindig beválik.
Az önéletrajzban az mutat jól, vagy kevésbé jól, amit beleírsz.
Attól, hogy te otthagyod a munkahelyedet, még nem fognak a következő helyen neked automatikusan többet fizetni.
A fejlesztők ma már általánosságban elmondhatják, hogy nem keresnek rosszul és megvan az az anyagi függetlenségük, hogy ne kizárólag a jövedelmet vegyék számításba, ha munkahelyet keressenek. Hiába egy jól fizető munkahely, ha rossz a környezet, bunkók a kollégák, ha egy másik helyen harminccal-ötvennel kevesebbet lehet ugyan keresni, de a munka érdekes és változatos, ha a kollektíva jó és a főnökség is normálisabb, netán nem veszik olyan komolyan a késéseket sem, ami nálam mondjuk nem utolsó szempont volt egykoron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!