Melyik nyelvet válasszam második programozási nyelvnek?
Szerintem a pascalt kéne tovább folytatnod, amíg teljesen meg nem ismered a nyelv lehetőségeit. Amit írtál, annak alapján úgy tűnik, ez még nem következett be.
Más nyelv sem fog neked többet nyújtani.
A pascal általános célú nyelv, tehát nem lehet meghatározni egy specifikumot sem, amely területen jellemző eszköz volna. Így van ez a c#-pal, a c-vel vagy a java-val is.
Az emberek régebben akkor váltottak nyelvet, ha már feszegették annak határait. Vagy akkor ha nyilvánvaló volt számukra, hogy a szokott nyelv helyett van egy másik, ami az adott feladatra alkalmasabb.
Olyan ez, mint gyerekeknél a cipő. Idővel kinövi a viselője és kell egy másik, egy nagyobb.
A pascal egy általános célú nyelv, tehát viszonylag nehéz kinőni. Akkor szokott bekövetkezni ez, ha valaki olyan alkalmazást kiván fejleszteni, ami nagyon-nagyon sebességigényes és fontos a rövid válaszidő. Bár a pascal lehetőséget biztosít akár 3D CAD cuccokhoz - vannak is ilyen fejlesztések - azért ilyesmihez a c, cpp alkalmasabb.
@SimkoL:
A Tiobe Index a keresőmotorok statisztikáit használja fel, nem az álláskínálatok statisztikáit. A kettőnek semmi köze egymáshoz, attól még hogy a delphi/pascal közkedvelt a kezdők sorában ezért sokszor keresnek rá az emberek, nem fogja növelni az az állások számát, ezért ne keverd. Ha érdekel érdemes az állásportálokon a job trendket nézni, kigyűjtöttem pár nyelvet az indeed.com-on:
Látható hogy a delphi és a pascal tökig a 0-ban van, és a C-t, C++-t még a Python is veri, de a legkeresettebb nyelvek a piacon most a Java, Javascript és a C# egy kicsit lemaradva.
Mint írtam is Delphi-s fejlesztőt ritkán keresnek de akkor nagyon. A múltkor a Prog.hu-n egy ürge végigvadászta az összes embert aki ért hozzá.
Sajnos a Delphi-nek ára van, ez is befolyásolja.
"A Tiobe Index a keresőmotorok statisztikáit használja fel, nem az álláskínálatok statisztikáit. A kettőnek semmi köze egymáshoz,"
Én már elég régen olvastam arról, hogy a tiobe mi alapján indexel, de hogy nem csak a keresőmotorokat használja fel, az biztos.
Amit idézek tőled, az is ellentmondásos. Már csak azért is, mert fogalmam sincs mi alapján jelented ki, hogy a kezdők gyakran rákeresnek a delphi/pascal kulcsszavakra.
Egyáltalán, honnan az infó, hogy akik a lekérdezéseket megejtik, azok mind kezdők?
Texas Windstorm Insurance Association - 8 reviews - Austin, TX 78749 Delphi 6 and 7*. In- developing Delphi Applications. Formal background developing Delphi applications. Developer is responsible for the design, implementation
----
GeoDigital - 2 reviews - Mendota Heights, MN 55118 +1 location Experience with Delphi or programming languages similar to Delphi (object-based Pascal)
----
Valid USA, Inc. - 21 reviews - Downers Grove, IL At least 2 years of recent experience with Delphi Programming.
----
Experience with Delphi Programming. Of course for assessing candidate’s skills, you should have expertise in Graphical User Interface Design, Delphi Programming
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!