Emelt info érettségin melyik programozási nyelvet válasszam php alapismerettel?
Eddig weblapokat csináltam hobbi szinten, ennek megfelelő php ismeretem van.
Szeretnék emelt infóból érettségizni, melyik programozás elsajátítása lehet a legkönnyebb ennek tudatában?
A C/C++/Java nyelvek hasonlítanak szerintem legjobban a PHP szintaxisára, de ezek a nyelvek kötöttebbek, mint a PHP, lehet az elején nehézséget okoz. Viszont ha van időd rá, akkor érdemes ezek közül valamelyiket megtanulni, mert gondolom valamilyen informatikai szakra szeretnél menni, akkor ezek úgyis előfordulnak.
Még a Pythont szokták emlegetni, hogy jó kiindulási nyelvnek, mert kicsit egyszerűbb nyelv (erről nem tudok nyilatkozni, mert én később tanultam a Pythont, mint az előzőeket).
Mindenképpen a Pythont ajánlom, kivéve ha valamelyik másikhoz van egy jó tanár a közeledben, aki felkészít. Ha PHP-ban megtanultad a programozás alapjait, akkor menni fog, nem as szintaxis a lényeg. A c-t nem szokták választani, és okkal. A C++-t is nagyon kevesen. A Java meg eléggé ágyúval verébre az érettségihez, és egy egyszerű nyelvben könnyebb hibát keresni.
A C# is szóba jöhet, azt választják a legtöbben, de olyanok, akiknek ezt tanítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!