Miért hívják a functionöket, methodokat függvénynek?
Undorodok ettől a szóhasználattól, miért terjedt el ez?
Miért nem lehet methodnak vagy functionnek nevezni?
"És igen, az open source fejlesztők ezért csinálnak open source libeket. Mimásért? "
Azért, te kis mihaszna, hogy referenciaként szolágáljon számukra, hogy más, kezdő fejlesztők előtt brillírozzanak, hogy mások tanulhassanak de nem azért, hogy PROFITÁLHASSANAK belőle.
Tudod, ezek mellett rendre ott egy licensz is, ami általában megtiltja, hogy kóbor verebek a pénzért fejlesztett, pontosabban, gányolt alklamazásaikban felhasználhassák azokat, csak ahhoz járulnak hozzá, hogy OS projectekbe beemeljék azt, feltéve ha maga a target project is OS (open source).
Én itt befejeztem a beszélgetést. Évek óta egyértelmű volt számomra hogy okádék népség a Magyarok programozó része, de ez már hihetetlen.
Inkább megfogadom az amerikaiak véleményét.
Penddragonnak igaza van, az Open Source projektek legjava olyan licensz alatt van, ami tiltja a projekt felhasználását bizonyos körülmények között, esetleg kiköti, hogy ha felhasználod egy projektben, akkor azt open source-á kell tenned.
A probléma pedig az itt a vitában, hogy te a programozók azon részébe tartozol, amit egyesek bérkódernek szoktak csúfolni. Fel tudod használni más munkáját, össze tudod gányolni a magad dolgát, de a büdös életbe nem állnád meg a lábad egy komoly fejlesztésben, ahol nincsenek libek, amik segítsék a dolgodat, ezzel a mentalitással pláne nem. Te kényelmesen elvagy magadnak azon a szinten, ahol mások szellemi termékét felhasználod és eldolgozgatsz. Oké. De azért ne felejtsd el, hogy léteznek olyan programozók, akik ahelyett, hogy ezeket az ultramodern libeket használnák, inkább ezek fejlesztésében ügyködnek. Szerinted neked menne? Nem hinném. Úgyhogy szerintem szállj le a magas lóról. Nem tudom amerikában kit tekintenek programozónak, de errefelé "szaros Magyarországon" egy programozótól elvárjuk, hogy motivált és ambíciózus legyen, hogy törekedjen a folyamatos fejlődésre, és ne elégedjen meg az alsó osztállyal. Ha te nem érzed magad ilyennek, nem baj. Csak akkor a pofádat is vedd kicsit visszább, mert meg sem próbálsz felnőni abba a szakmai magaslatba, amelyet itt jópáran elértek.
Nem is szeretnék nagy projektben dolgozni, mert nem szeretek emberekkel foglalkozni, beszélgetni, stb stb.
Bérkódernek nem nevezném magam, csak felkéne fogni, így kb 5.-jére, hogy ha az a kikötés hogy Angularban vagy mittudomén, Symfonyban írj valamit, nem mondhatod hogy "áánem, majd én megírom teljesen nulláról az angulart ismét, hogy megoldhassam a most meglévő problémát egy oyan eszközzel ami már eddig is létezett".
Amerikában ha kevés libet használsz, akkor nem tartanak jó programozónak, mert az azt jelenti, hogy mindent megírsz magadnak, ezáltal időt zavarolsz ahelyett hogy toolingolnál.
Az én szintemet te ne véleményezd, majd én tudom hogy programozás terén hol állok.
Az NPM, a bower, a yarn, vagy hamár PHP akkor a Composer is olyan dolgokat húz be, amit behúzhat.
Az viszont tény, hogyha kiadnak nekem egy feladatot, x összegért, akkor a lehető legjobban és leggyorsabban akarom ezt végrehajtani, tehát nemfogok egyesével minden toolt megírni magam, hanem behúzogatom és használom azt, amit mások azért publikáltak, hogy használjunk.
Magyarországon sajnos még nem elterjedt a toolok használata annyira mint Amerikában. Az előző quora linkeken olvashattad hogy azt tartják jó programozónak, aki tudja hogy milyen eszközöket használjon, és ezáltal gyors tud lenni.
Gondolom egy autógyár sem használ más cégtől származó felniket, gumikat, kilincseket, stb stb, hanem csinálnak maguknak. Ugyanmár.
Nem fogok fűrésszel fát vágni, ha van láncfűrész is, ami GYORSABB.
Jameg aztis tegyük hozzá, hogy kb mindenki használ toolokat Amerikában.
Az Angulart meglehet nézni hányszáz külső dependencyt használ, vagy akármelyik másik komolyabb framework. A Meteor is. A Laravel is.
"Maradok a Javascriptnél, Pythonnál, PHPnél, Juliánál, stb stb.
Nincs szükségem a matematikára ezekben a nyelvekben."
OMFG!!! :D Nem tudom, hogy az "ügyfeleid" említették-e, de a Julia egy kifejezetten adatelemzésre, és matematikai problémák megoldására létrehozott programozási nyelv, így azt állítani, hogy úgy használsz Juliát, hogy közben nincs szükséged matematikára, olyan, mintha azt mondanád, hogy szexuális életedhez nincs szükség partnerre. [link]
És akkor itt vagy te, aki azt állítja, hogy egy alapvetően matemaikai applikációkra szakosodott programnyelvet használ (persze matek nélkül) és közben nem tudja, hogy a függvény az miért függvény.... és ráadásul a metódusokkal is keveri :D Ilyen nincs... Valld be, pen dragon babérjaira törsz! Ő volt eddig a gyk szupermagabiztos kóklerkirálya.
#68: De könyörgöm legalább illik ismerni a működési alapokat. Én is használok sok előre megírt dolgot, de van amikor bele kell nyúlni a forrásba mert nem egészen az én elvárásaim szerint működik. Akkor mi van ??
Bár nem értek a JS-hez de a múltkor is át kellett írom egyet mert nem oda, úgy pozícionálta div-et ahová nekem kellett volna. A kis szösszenet nagyon jó volt, ötletes, felesleges lett volna újra írni, pár perc volt megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!