Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért hívják a functionöket,...

Miért hívják a functionöket, methodokat függvénynek?

Figyelt kérdés

Undorodok ettől a szóhasználattól, miért terjedt el ez?

Miért nem lehet methodnak vagy functionnek nevezni?

2017. jan. 21. 16:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
0%

"Ha valamit optimalizálni kell sem számolsz, meg gyököt vonsz,"

Én mondjuk szoktam számolni, esetenként nem is keveset, hiszen beágyazott rendszerek esetén az erőforrások mindig szűkösek (at89s52-vel dolgozok jelenleg, abban meg van 256 byte RAM), de hát én egy elmaradott kis senki vagyok, hozzád képest meg pláne.

2017. jan. 22. 19:37
 42/70 A kérdező kommentje:
Persze, mert olyan eszközzel dolgozol, amin számolni kell. De nekem senki ne akarja megmagyarázni hogy gyököt vonok akármikor is a javascriptben..
2017. jan. 22. 19:39
 43/70 anonim ***** válasza:
23%

"viszont __amit én csinálok__, ahhoz 0, ismétlem NULLA matekot használok."

Elhisszük, elhisszük.

2017. jan. 22. 19:40
 44/70 anonim ***** válasza:
48%

Viszont ez logika, és nem matematika.

Egy: A logika a matematika egyik területe.

Kettő: Komoly fejlesztő nem 'saccolja be szemre' a dolgokat, amit te kilogikázásnak hívsz, hanem kérdéses esetben igenis utánaszámol. Az, hogy te programozóként lusta vagy matematikát alkalmazni, és még büszke is vagy rá, az nem az előrehaladottságod, hanem az inkompetenciád jele.

2017. jan. 22. 20:11
 45/70 A kérdező kommentje:
Mindez szép és jó, csak ismétlem, nem kerülök ilyen helyzetbe a toolok miatt. Általában az ügyfeleknek megvan az elképzelésük hogy melyik frameworkben akarják megíratni azt amit szeretnének. Külön mondják hogy backendre, és frontendre mit szeretnének. Ezt pont azért teszik, hogy olcsóbban kijöjjenek abból ha egy frameworkkel dolgozik a programozó. Ha natív kéne megírni mondjuk egy android appot Javaban, azért sanszos hogy sokkal többet kéne fizetnie mint egy Ionicnal megírt appért.
2017. jan. 22. 20:21
 46/70 anonim ***** válasza:

"Miért nem lehet methodnak vagy functionnek nevezni?"

Miért ne lehetne? Hívd úgy, senkit nem érdekel.

Szóval engem is érdekelne, hogy mi a kérdés?

2017. jan. 22. 20:24
 47/70 SimkoL ***** válasza:

Én olyan semmilyen programozgató vagyok már évek óta. De bármit is csinálok - csak szórakozás - mindig befigyel a matek vagy így vagy úgy. A múltkor képekkel 'foglalkoztam' - méret, színmélység ehhez konvertálás, stb.. - szopóka ahogy Spongya Bob mondaná. Utána jött egy kis hang is, dettó :(

Egy nyomorult weboldalt sem lehet matek nélkül normálisan !!! összerakni.

2017. jan. 22. 20:26
 48/70 A kérdező kommentje:

"matek nélkül nemlehet weboldalt összerakni"

lol, most haltam ki. Amerikában ilyet mondasz, körberohögnek.

2017. jan. 22. 20:30
 49/70 SimkoL ***** válasza:
normális ! basszus !!!
2017. jan. 22. 20:36
 50/70 A kérdező kommentje:
Nemértem hogy te hol vonsz gyököt meg használsz képleteket egy weboldalon, de oké..
2017. jan. 22. 20:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!