Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért hívják a functionöket,...

Miért hívják a functionöket, methodokat függvénynek?

Figyelt kérdés

Undorodok ettől a szóhasználattól, miért terjedt el ez?

Miért nem lehet methodnak vagy functionnek nevezni?

2017. jan. 21. 16:26
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
25%

KamaszKÉNT viselkedsz.

Egyébként, mi az a "unit tesztelt kód"?

2017. jan. 21. 20:19
 22/70 anonim ***** válasza:
55%

"Kedves" kérdező, áruld már el nekünk, hogy ennek a kérdésnek mi értelme, azon kívül, hogy alkalmat adsz vele magadnak, a hatalmas egód további fényezésére?

Kérdezni az szokott, aki szeretne valamit megtudni, de téged láthatóan nem érdekelnek a válaszok csak kinyilatkoztatni akarsz...

A function egyébként azért függvėny, mert a matematikai függvényekről kapták a nevüket angolul és magyarul is, mert érdekes módon pont úgy viselkednek, mint a matematikai függvények. Ha magyarul funkciónak nevezed, akkor csak azt árulod el magadról, hogy de magyarul nem tudsz, se angolul és még a programozáshoz se értesz, csak valami kókler szinten, az "ügyfeleid", azok a magánszemélyek pedig valószínűleg a házi feladataikat csináltatják meg veled pár ezresért és szemükben te vagy a nagy "szakember" az affektáló funksönözéssel.

2017. jan. 21. 21:30
 23/70 anonim ***** válasza:

"z "ügyfeleid", azok a magánszemélyek pedig valószínűleg a házi feladataikat csináltatják meg veled pár ezresér"

Azt sem.

2017. jan. 21. 21:41
 24/70 A kérdező kommentje:

Én tudom amit tudok, az meg hogy ti mit csináltok, a ti dolgotok. :)

Felesleges akármit is lefordítani, a function az function, a változó az variable, a ciklus meg loop. Ilyen egyszerű.

2017. jan. 21. 21:55
 25/70 anonim ***** válasza:

"Felesleges akármit is lefordítani, a function az function, a változó az variable, a ciklus meg loop. Ilyen egyszerű."

Mondod te. Egy senki. Ilyen egyszerű.

2017. jan. 21. 22:03
 26/70 A kérdező kommentje:
Mondom én. Elvégre mindenki eldöntheti hogy mit szeret használni, meg mit nem.
2017. jan. 21. 22:06
 27/70 anonim ***** válasza:
11%

Kérdező: Keményebb vagy, mint a gyalog-galopp fekete lovagja.

Az felajánlotta a döntetlen az ellenfelének, amikor az már levágta a kezét is, lábát is.

Te nem! :o)

2017. jan. 21. 22:14
 28/70 anonim ***** válasza:
35%

# 27/28 Időpont ma 22:06

Bár már korábban feltették, engem továbbra is érdekelne miért tetted ki ezt a kérdést.

Egyszerre nem akarsz másokat meggyőzni arról, hogy ne fordítsunk le semmit, isteni kinyilatkoztatást teszel, hogy fölösleges bármit lefordítani mikor téged nem érint, hiszen egyedül dolgozol, de azt is kijelented, hogy mindenki döntse el magának.

Miközben a kérdésed egyetlen igazi válaszát (nevezetesen, hogy a matematikai értelemben lett átvéve) nem fogadod el.

2017. jan. 21. 22:28
 29/70 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló ő lehet túl primitív ahhoz hogy képes legyen ilyen mélységben gondolkozni ezért ő logikátlan és ez miatt az is fog maradni ennyi.
2017. jan. 22. 02:47
 30/70 anonim ***** válasza:
60%
A programozás, meg úgy az informatika nyelve az angol, de azokat a kifejezéseket, amik egy programozáson kívül is létező, mindkét nyelvben megtalálható fogalom után lett elnevezve (function, method, miegyéb), azokat igen bevett szokás a magyar nevén hívni. Merthogy a function azért function, mert a matematikai függvények (angol neve, kapaszkodj meg, function) mintájára működik. Őszintén szólva én mindig is aktívan vitattam, hogy annyira fontos lenne programozóként zsebből vágni a magasabb szintű matematikát, különös tekintettel az analízist, de aki annyira nincs képben a dologgal, hogy azt sem látja meg, hogy a programozásbeli függvények a matematikai függvények mintájára működnek, arra nem szívesen bíznék programfejlesztést.
2017. jan. 22. 11:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!