Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás "hol kezdjem"...

Programozás "hol kezdjem" kérdés? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Először is,a konkrét kérdésem,hogy hol kezdjem ha magamtól,autodidakta módon szeretném tanulni a programozást.Mármint egyenlőre,később azért valami iskolát is tervezek,csak még nem aktuális.Sokat hallottam,hogy a c++24h könyvel érdemes,mert abban az alapokkal is foglalkoznak.Plussz még ott vannak a netes tutorialok.Teljesen nem vagyok nulla az informatikához,de a programozás azért más.Később szeretnék ezzel foglalkozni mint munka,de tudom ehhez rengeteg kitartás kell.Még egy extra,szerintetek nem késő ezt 32évesen elkezdeni?
2017. jan. 15. 13:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
58%

A munkaerőpiacot nem ismerem. DE.

Engem 30 évesen vettek fel informatikusnak (rendszerszervező-programozó) állásba. A felvételi interjún arra a kérdésre, hogy írtam-e valaha valamilyen programot, az volt a válaszom, hogy gyakorlatilag SOHA.

8 évvel később a kezdőfizetésem 10-szereséért dolgoztam már ugyanebben a szakmában Magyarországon. A kezdőfizetésem az akkori országos átlagbér körül volt. Megcsinálom, amit kell, és olyant csinálok, ami kell. Ha van hozzá tehetséged, érdeklődsz és tanulsz, akkor az kézettség megszerezhető a munkahelyen, neten és könyvekből.

0-ról kell kezdeni a karriered, és nem biztos, hogy sikerül. Erre készülj fel. Láttam olyan embert, aki belebukott és visszament a korábbi szakmájába.

Mivel én már inkább szervező vagyok, mint programozó, emiatt amit én tudok mondani, nem biztos, hogy mérvadó számodra. Ha mégis érdekel valami, keress meg magánban.

2017. jan. 16. 12:31
 12/16 SimkoL ***** válasza:
Olyan nyelvet nem javaslok ami nagyon felkapott, mert azokból a programozókból van kismillió - függetlenül mennyire ért hozzá -
2017. jan. 16. 13:50
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha végül csak hobbiként csinálod, már akkor is megéri belekezdeni. Ilyen értelemben semmiről nem maradtál le. Aztán majd meglátod, hogy hogyan tovább, de mindenképpen érdemes belevágni, ha elég türelmes és kitartó vagy.
2017. jan. 16. 15:52
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

".Később szeretnék ezzel foglalkozni mint munka,de tudom ehhez rengeteg kitartás kell."

Nem kitartás kell ehhez. Érdeklődés.

Akinek kitartás kell ehhez a foglalkozáshoz, az menjen el erőművésznek, ott majd kitarthat, sőt, el is várják tőle.

"Még egy extra,szerintetek nem késő ezt 32évesen elkezdeni?"

Nem valószinű. Egy próbát azért talán megér.

2017. jan. 16. 23:20
 15/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat.Sokféle véleményt olvastam itt,sokféle ember van jelen és ez jó.Ami építő kritika esetleg tanács azt megfogadom,a többi csak jól mutat,mert növeli a hozzászólások számát,ezáltal mutatja,hogy az emberek igenis tudnak valami iránt érdeklődni és ez jó dolog,függetlenül a hozzászólás tartalmától.Nos úgy döntöttem belevágok,teljes mellbedobással,mert szeretnék kilépni a mostani életformámból,kicsit változtatni,kicsit mással foglalkozni és ezaz a terület amivel ezt eltudom képzelni.Nos a kitartás és érdeklődés! terén szerintem nem fogok szűkölködni,mivel elég sikerorientált,kitartó és makacs ember vagyok,sosem érem be a lehető legjobbnál rosszabbal.Azért írtam ide,mert kíváncsi voltam mások véleményére.Ezt megkaptam és mérlegeltem a hozzászólásokat.Sok hozzászóló elsütötte,ezért tisztáznám,ismerem a régi mondást miszerint "a google a barátod,tanuld meg használni".Szabadidő terén sem panaszkodhatom,napi 6-8 órát simán rátudok száni,értve ezt úgy hogy tisztán,tehát nem úgy hogy most van fél órám,hanem egészében,csak ezzel foglalkozva.A vége felé volt egy hozzászóló,aki felajánlotta hogy keressem privátban ezzel hamarosan élni fogok,amint összeszedem kicsit a gondolataimat.Addig is hasznos időtöltést mindenkinek.

2017. jan. 17. 11:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Hajrá!

Ha kérhetem, akkor gyere majd vissza és számolj be hogy sikerült, hiszen biztosan lesznek akik hozzád hasonlóan az indulást tervezik, jó lenne látniuk a te esetedet is. (Meg persze másokét is.)

Írhatsz akár havonta. Esetleg blogot is, egy olvasód biztosan lenne.

2017. jan. 17. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!