Arduino fajták mit vegyek mivel kezdjem?
Sokat olvastam erről az Arduino dologról és kedvet kaptam hozzá jelenleg is c sharp nyelven tanulok programozni
totál 0-ról kezdeném ezt az Arduino-t de szeretnék elkezdeni vele későbbiekben komolyabban is foglalkozni
szóval a kérdésem hogy c sharp nyelv mennyire különbözik a Arduino program nyelvétől?
milyen csomaggal kezdjem (Arduino Starter Kit KT0004 programozó Kit jó lenne kezdőknek?)
előre is köszi a válaszokat
UNO klónt vegyél.
A C sharp és az arduino nyelve messze nem ugyanaz.
Programozó kit nem szükséges.
Az arduino IDE-t kell letölteni és abban írhatod a progit, valamint az intézi a programozást is, USB kábelen keresztül.
Nos, ha neked a C# fekszik, akkor neked a NetDuino-t találták ki:
Microsoft .NET Micro Framework-kel tudsz rá fejleszteni Visual Studio-ban, és menni fognak a már jól megszokott debug módszerek is. Nem fog tudni mindent, amit a nagy .NET tud, de lesz így is elég sok mindenre megoldás. Ami hátránya, hogy nagyon oda kell figyelned arra, hogy a programod optimális legyen, mert egy rossz kóddal hamar padlóra küldheted teljesítményileg az eszközt. Én erre akkor jöttem rá, amikor webszervert írtam rá.
Egyébként valamilyen szinten elektronikai alapismeretekre is szükséged lesz. YouTube-on GreatScott elég jó videókat csinál, illetve ha nem tiszta valami, a [link] oldalon is szívesen segítenek.
#2 voltam, sziasztok!
Amit te ajánlasz az nem arduino, csak a méltán népszerű arduino név van meglovagolva, kifacsarva egy kicsit.
A framework pedig nem dot net, hanem mikro dot net, ami nem egészen ugyanaz. Ahogy a boardon található kontroller sem arduino, hanem az ST micro terméke.
@pen-dragon Remélem, tudod, hogy Arduino kontroller nem létezik...
"The Netduino boards (except the Mini and Go) are designed to be pin-compatible with most Arduino shields."
Innentől kezdve pedig mindegy is, hogy AVR vagy egy valamivel komolyabb ARM dolgozik benne, pláne, hogy a kérdezőt a témakör érdekli, nem a konkrét chip (amely esetben az Arduino helyett amúgy is érdemesebb volna egy USBasp-ATtiny kettősre beruházni).
@Kérdező Az Arduino jellemző nyelve a C/C++. Ha ez a konkrét platform érdekel, klónra érdemes beruházni (BangGoodról gombokért tudsz ilyesmit rendelni). Ha úgy általában a programozható elektronikai platformok érdekelnek, akkor a Netduino lehet valóban testhezálló, mivel a C#-ot preferálod.
2-es/3-as válaszadónak plusz pont jár a hobbielektronika.hu említéséért, ott valóban elég sok dologban kaphatsz segítséget.
Az optimális program témakörében viszont nem tudok maradéktalanul egyetérteni. A premature optimization kerülendő stratégia, helyette akkor érdemes belefolyni a teljesítmény/tárhasználat javításába, ha a programod (funkcionális) elkészültét követően erre tényleges szükség mutatkozik: Ha az elkészült megoldás elfér, és az iramot is bírja a feladatnak megfelelően, úgy felesleges vesződség volna energiát fektetni abba, hogy a struktúrát és a kód olvashatóságát elcseréld teljesítményre. Mélyebben viszont nem folynék bele, mert egyrészt komplex, másrészt érintőleges probléma. Ha a kolléga másképpen gondolja, kíváncsi volnék az ő álláspontjára is az ügyben, de nem szeretném offolni a kérdést. A legfontosabb a te szempontodból, hogy mihamarabb kiválassz egy neked tetsző eszközt, és elkezdj vele kísérletezni.
1. Ki beszélt itt arduino kontrollerről rajtad kívül?
Én csak arra céloztam, hogy a netduino nem arduino. Arduino kontroller nem létezik, magának a boardnak és a köré épülő fejlesztőrendszernek a neve arduino.
Az arduino boardokon (Uno, Zero, Leonardo, stb.) jellemzően at Atmel cég AVR jelölésű termékei (atmega 168, 328, 1284, 2560, stb.) vannak, vagy a komolyabbakon ARM magos kontrollerek.
2. Az arduino "jellemző nyelve" NEM a c/c++. Ezt a hülyeséget nem tudom honnan vetted.
"Ahogy a boardon található kontroller sem arduino"
Tényleg nem említettél ilyet... :)
A hülyeséget több (téves) forrásból vettem, kiment a fejemből, hogy a 'duino by default Processinggel dolgozik - tudniillik, hobbieszközről beszélünk, és erre a célra én a meztelen chipet preferálom, többnyire nem szoktam a platformmal vesződni.
Fun fact: Kézenfekvően a Processing/C/C++ hármasból válogathatsz.
BTW a kérdező szempontjából feltehetőleg lényegesebb az eszköz képesség-repertoárja és hogy lehetőleg C#-ban programozható legyen, mint az, hogy hogyan hívják, hogyan van implementálva, vagy hogy te érzelmileg hogyan viszonyulsz hozzá.
Az, hogy a Netduino nem Arduino implementáció, hanem "egy csúf gonosz imposztor", nem igazán releváns.
A tudálékoskodásod (ha már itt tartunk, Tiny-val, sőt x86-tal szerelt eszköz is van) hozzáadott értéke nulla, így az embernek az a határozott benyomása, hogy inkább csak a másik válaszadóba szeretnél beleállni jó szokásod szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!