Mivel kezdjem a programozást?
Kapcsolódó kérdések
Hogyan kezdjem el a programozást, ha ebből szeretnék emelt szintű érettségit tenni?
Beszereztem egy NHduino-t ami egy arduino uno clone. Hol kezdjem a programozást?
El szeretnék kezdeni programozást tanulni, de nem tudom hol kezdjem. Tudtok lehetőségeket mondani hogy hol kezdjem el?
Mivel kezdjem el a programozást? Milyen cikket/könyvet kéne olvasnom, ami kezdőknek van?
Szeretnek tanulni programozast a nyaron, hogy kezdjem el?
Hogyan kezdjem el tanulni a programozást?
Én 12 évesen kezdtem a programozást. Csak kettőnk közt az a különbség, hogy én szünetben odamentem az informatikatanáromhoz, hogy legyen már kedves, mutassa meg, hogyan lehet egy olyan programot írni, ami kiír valamit a képernyőre. Ő a Pascal nyelvet ismerte, így abban mutatta meg. Nyilván 10 perc alatt túl sok mindent nem lehet tanítani, de az iskolai gépről lemásoltam 3 floppyra a Turbo Pascal 6-ot, és otthon 3 óra önszívatás után végre sikerült nekem is megírni azt a programot (merthogy nem mentettem le/írtam le a tanár kódját). Ezt elmentettem, hogy meglegyen, aztán elkezdtem piszkálni, hogy mi van, ha ezt kihagyom belőle, mi van, ha ezt beleírom, stb. Annak idején (=2005-2006) nekem még egyáltalán nem volt internetem otthon, így csak a súgóra támaszkodhattam, ami angol nyelven volt. Hozzátenném, korántsem értettem belőle mindent, de a végén voltak példaprogramok, amikhez vettem a fáradságot és begépeltem, majd megnéztem, mit csinál. És így szépen-lassan egyre összetettebb programokat tudtam írni. És ha elakadtam valahol, megpróbáltam egyedül rájönni a megoldásra, de a tanárhoz csak akkor mentem segítségért, ha valami végképp nem ment, még a dokumentáció elolvasása után sem.
Neked amúgy k_rva nagy szerencséd van, mert van interneted, van számítógéped, csak használni kellene tudni azt a Google-t. Hihetetlen, de minden dolog, ami a programozás tanulásához kell, ingyenesen letölthető és használható - gondolok itt könyvekre, oktatóvideókra, szoftverekre, példaprogramokra stb. Csak nem kellene ennyire lustának lenni és várni, hogy a sült galamb a szádba repüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!