El szeretnék kezdeni programozást tanulni, de nem tudom hol kezdjem. Tudtok lehetőségeket mondani hogy hol kezdjem el?
Ez leginkább attól függ, milyen szinten akarsz vele foglalkozni. Ha csak hobbiból, akkor elég lehet pár könyvet elolvasnod. Ehhez mondjuk tudom javasolni a "tanuljuk meg 24 óra alat..." példányokat ( amit, ha komolyan akarsz vele foglalkozni, kerüld, mint a leprást). Ha hivatásszerűen akarod űzni, akkor először is olvass utána, találd ki, mi érdekel.
Kezdésnek ( bár erős ellenérzésm van vele), de a Pythont tudom ajánlani, mert egy egyszerű, könnyen emészthető szkriptnyelv minden platformra elérhető interpreterrel ( sőt, online is van, például itt: [link] ), rengeteg részletgazdag tutoriallal.
De ha esetleg tényleges programozási nyelvvel akarod kezdeni, az egyszerűsége és népszerűsége miatt a javat ajánlom, ehhez szintén nagyon sok anyag van a neten és ami jó, hogy alapból van fordító hozzá a gépeden. Ha ezt választod, ehhez még bővebben is tudok anyagot javasolni ( véletlen szóvicc, de tényleg).
Szokták még amúgy a C, C++ nyelveket is javasolni, mert ezek eléggé alacsony szintűek és ránevelnek a precizitásra és az önfegyelemre, ugyanakkor teljesen kezdők számára szerintem ( főleg ha önállóan tanulsz) nehezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!