Hol tudnék megtanulni programozni?
Ha tudsz otthon vagy az iskolában magadtól tanulni, akkor válassz egy nyelvet, és azt kezdd el.
Javaslatom: Python, Ruby, Lua, Java, C#, de bármit választhatsz, csak legyen hozzá jegyzet és feladatsor. Kereshetsz az Interneten.
Ha nem tudsz egyedül tanulni, akkor keress egy tanárt.
Akkor talán kezd ott, hogy választasz egy neked tetsző programozási nyelvet, és lefuttatsz benne egy-két utasítást:
Önerőből, ha tudsz angolul az még jobb. Én fizikus vagyok, de szerintem ha tudsz programozni, az nagyon jó ki indulási pont, mert ma ki vannak éhezve a munkáltatók a jó programozókra a legtöbb területen.
Én is most kezdtem Pascal/Java. Bár az előbbi csak hobbi és csak a programozás folyamatát, átláthatóságát segíti.
Neten tele vannak a fórumok, weboldalak.
Kezdj valami könnyen tanulható rendszerrel. Pl Python vagy Pascal. Utána majd tudsz tovább menni.
Ha ezzel szeretnél foglalkozni, akkor nem árt valami tanfolyam is, esetleg PTI szak valamelyik egyetemen (bár ott a sok sületlen matekot nyomják, programozást csak az alapokat).
Ha még nem tudsz elég jól angolul, akkor tanulj, mert anélkül nem fogsz boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!