Hol tudnék jól megtanulni programozni C++ ban?
#1 Gratulálok a segítőkészségedért. Igen, kezdjen el otthon random csinálgatni dolgokat teljesen 0 C++ (és talán programozási) tudással...
Én hirtelen nem tudom, mi lehetne hatékony kezdet C++ esetében (megvallom őszintén, nem éppenséggel tanulónyelv). A Stroustrup bibliát ajánlom beszerzésre, az a nyelv legalapvetőbb dolgait részletesen tartalmazza (however, elég régi a könyv, és a jelenlegi C++ szabványban jópár, a könyvben található dolog elavultnak minősül már).
Ezen felül amit javasolhatok esetleg még, az a
Ez elég szépen végigvezet az alapoktól a nyelven (személy szerint nem próbáltam, de úgy hallom egész jó)
1. Programok tervezésének elméleti alapjai.
2. Elemi programozási tételek értelmezése
3. A C++ elmélete és az egyszerűbb tételekhez szükséges elemi vagy összetett típusok megtanulása (könyvben ugyis mész tovább - tematika függő)
4. Programozási tételek le kódolása
5. Komplexebb problémák algoritmikus megoldása
6. OOP - elvek,tervezés,modellezés
7. Függvények,eljárások és osztályokkal való ismerkedés C++-ben (OOP - implementáció)
8. Saját ötleteid megvalósítása (ezzel is tanulsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!