Hogyan tanultál meg programozni? Mit várnak el egy munkahelyen?
Érdekelne, hogy melyik a legjobb módja a tanulásnak - elsősorban olyanok válaszát várom akik dolgoznak is, ilyen téren...
Jelenleg középiskolában vagyok, de úgy gondolom hogy nagyon kevés az, amit ott megtanítnak ezzel kapcsolatban, a nyáron elkezdtem egy könyvet, ami a C nyelvet tanítja, és úgy érzem, hogy többet tanultam 1 hónap alatt, mint az azelőtti két évben összessen, az iskolából... Viszont nem tudom, hogy egy munkahelyen milyen tudást várnának el, hogyan tudnák felkészülni.
Az alapkoncepciók nagy részét értem, nagyon sok nyelv tanulásába belefogtam, többnyire az internetről, viszont mindegyiket csak felszínlegesen tudom, még nem építettem semmi komolyabbat.
Én egy hónapja voltam C# gyakornoki állásinterjún az egyik cégnél, szóval viszonylag friss élmény. Először bemutatkoztunk egymásnak, ők meséltek arról, hogy mivel foglalkoznak, kiknek fejlesztenek, milyen projekteket visznek. Kérdezték, hogy én hogy kerültem képbe a programozással, miért választottam ezt a szakmát, milyen hobbiprojektjeim vannak. És akkor elkezdtek szakmai kérdéseket feltenni, például:
1) Mi az az absztrakt osztály?
2) Mire jó az interfész?
3) Mi a különbség az absztrakt osztály és az interfész között, mikor melyiket használnám?
4) Mi az a delegate?
5) Mit tudsz az eseményekről?
6) Mi történik, ha nem iratkozunk le egy eseményről?
7) Használtam-e már különféle verziókezelő rendszereket? Mennyire ismerem a Microsoft TFS-t?
8) Milyen adatbázis-kezelő rendszereket ismerek, illetve milyeneket használtam már?
Utána jött az interjúm mélypontja. Ugyanis olyanokat kérdeztek, mint:
1) Mi az erősséged?
2) Mi a gyengeséged?
3) Mi motivál?
4) Mi demotivál?
Meg kell hogy mondjam, erre én egyáltalán nem voltam felkészülve :D Itt olyan szinten leblokkoltam, hogy meg se tudtam szólalni. A szakmai része az hibátlanul ment, de ez... De végül felvettek és már sikerült is beilleszkednem.
"mert semmilyen tekintetben nem volt jogviszonyod az intézménnyel."
LOL
Az ELTE regisztrált hallgatója voltam, oklevelemet az ELTE állította ki, ELTE-s pecsét van rajta.
"Az ELTE regisztrált hallgatója voltam..."
"Jártam egyetemre - speciel az ELTE-re, méghozzá tanulni - csak éppen nem egyetemi hallgatói minőségben"
Biztos ezt is meg fogod magyarázni, de egyezzünk ki, hogy csak a szart kavarod.
# 26/29 Időpont ma 15:14
"Az egyik ottani oktató fizetős tanfolyamot szervezett és ott bérelt előadótermet."
Így eladni olyan, mint ha az OKJ-re azt mondanám, hogy az iskola egyik oktatója szervezi.
Egyetemre pedig továbbra sem jártál, ugyanis az egyetem az egy intézmény és egy képzési szint is (ma már MSc-nek nevezik, de ez mellékes).
De igazából a papírod lényegtelen, nem értesz a programozáshoz, ez az ami számít.
30:
"nem értesz a programozáshoz, ez az ami számít."
Amíg a megrendelőim elégedettek, én pedig megélek havi max. 10-12 napi munkából, addig a te véleményednek semmi relevanciája nincs.
Tudod, ez az ami számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!