Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljak double-ből...

Hogyan csináljak double-ből int-et?

Figyelt kérdés
Most tanulom még a programozást és itthon is probálkozom,de egy dologgal nem boldogulok azt szeretném, hogy két számot be lehessen kérni egybe tehát pl a hatot és az 7-et 67 formájában(ezt azért, hogy a felhasználónak ne keljen sokszor nyomogatnia a billentyűt csak egyszer beírja és kész) és a gép ezt különszedné én ezt kerekítés meg osztás kivonással megoldottam, de ha tömbbe akarnám betenni arra hibát ír ki, hogy double nem lehet. Pedig az eredmény biztos, hogy a végén eglsz szám lesz. Probálkoztam már converttel azzal nem jó. Hogy alakítsam át vagy hogyan lehetne még ezt különválasztani tizedesjegyek szerint?

2016. nov. 18. 20:09
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
90%

Idézem:

"Egyébként Pascalban tényleg nincs olyan, hogy az osztás operátora az operandusok típusától függően más-más típusú eredményt adjon vissza."

/ Real division real or integer result: real

div Integer division integer result: integer

mod Modulus (remainder division) integer result: integer

Lám, alátámasztottad, hogy tényleg nincs. Az osztás operátora (/) mindig real-t ad vissza,

2016. nov. 18. 23:51
 32/41 anonim ***** válasza:
0%

Már csak arra kell rámutatnod, én hol állítottam azt, hogy:

"az osztás operátora az operandusok típusától függően más-más típusú eredményt ad vissza."

2016. nov. 19. 00:34
 33/41 anonim ***** válasza:
90%
Mivel definíció szerint sosem értesz egyet senkivel, ezért az egyetlen oka, hogy beidézted az irományát az lehet, hogy bele akartál kötni.
2016. nov. 19. 01:32
 34/41 anonim ***** válasza:

"ezért az egyetlen oka, hogy beidézted az irományát az lehet, hogy bele akartál kötni."

Nem, az az oka, hogy ő akart belém kötni.

Vicc, hogy éppen olyasmit csinált, amiért engem megtalált, ami ellen olyan harcosan kikelt.

2016. nov. 19. 02:31
 35/41 anonim ***** válasza:
90%
Mivel képtelen voltál értelmezni az irományokat, és vadul jöttél a DIV-el, meg MOD-al, köpködések közepette, így igen, szóvá kellett tennie, hogy a kérdező problémája arra utalt, hogy Pascalban nincs olyan, hogy az osztás operátor más típusú eredményt ad vissza az operandusok típusától függően, ami C#-ban fennáll. Erre te felsoroltad a három releváns műveletet, igazolva, hogy valóban nincs.. miért is? Ebből már nem jössz ki nullára, de érdekel, mi is fészkelődik ilyenkor a fejecskédben.
2016. nov. 19. 03:47
 36/41 anonim ***** válasza:
0%

1. A válaszadó bedobta a kérdezőnek az egészrészes osztást.

2. Ezt a kérdező alkalmatlannak titulálta, mondván:

"DE ha a 67-et elosztom 10-el az 6.7"

3. A válaszadó bizonygatja, hogy próbálja csak ki, az osztás eredménye nem 6.7 hanem 6. lesz.(mellesleg, az egészrészes osztás okán ebben tökéletesen igaza is van)

4. A kérdező erre: "Köszönöm a segítséget. Pascal-al kezdtünk és ott se volt ilyen."

5. Én megjegyeztem, hogy nézzen utána, mert téved.

6. Erre jött a túrórudi az operandusok tipusára vonatkozó hablatyával.

7. Ezt követően meg jössz most te és védelmedbe veszed a hülyeséget, anélkül, hogy fogalmad lenne, egyáltalán miről szólt a vita.

2016. nov. 19. 04:39
 37/41 A kérdező kommentje:
pen-dragon! Legalább a lényeget írnád le. Aki írta, hogy az hat lesz annak igaza volt tényleg annyi jön ki és ez kellett. Máris megvan a kérdésre a válasz.
2016. nov. 19. 09:49
 38/41 anonim ***** válasza:
#36 És szerinted mit jelent az, hogy "Pascalban nincs ilyen". Igen, pontosna arra, hogy 67/10 = 6 lesz. Ahogy azt le is írta az utána válaszoló, nem az egész osztás létét vitatta a Pascalban, hanem azt, hogy az osztás operátor (ami még mindig a /) nem ad vissza egész eredményt. Az, hogy a kérdező kezdő, és nem tudja olyan precízen megfogalmazni amit mond, attól még erre célzott. Tévedek talán, kérdező?
2016. nov. 19. 13:41
 39/41 A kérdező kommentje:
Nem tévedsz válaszoló. :D
2016. nov. 19. 16:02
 40/41 anonim ***** válasza:

"nem az egész osztás létét vitatta a Pascalban,"

Azt nemigen vitathatta, mivel nem is tudott róla. Ha tudott volna, ez a kérdés sem fogalmazódott volna meg benne.

Te is most vagy hazudsz, ferdítesz, vagy logikailag vagy annyira zokni, hogy az kifejezhetetlen.

2016. nov. 19. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!