Hogyan csináljak double-ből int-et?
Szerintem túlbonyolitod, nem kell foglalkozni lebegőpontos számokkal.
int szam = 67; // ezt bekéred vhogy
int a = szam / 10; // 6 lesz
int b = szam % 10; // 7 lesz
Kipróbáltad? Kétem. Ha van egy int 67-ed és elosztod 10-zel, C#-ban az 6 lesz, nem 6,7.
Próbáld csak ki.
"Pascal-al kezdtünk és ott se volt ilyen."
Oh My GOD!!!
Annyi csak ,hogy hülyeségeket írsz.
Pascalban nézz utána a DIV és a "/" operátor köztötti különbségnek.
Amit most csinálsz, nem tudom mi az, de úgy hívják, hogy gányolás.
Meg kellene ismerkedned a változók tipusaival, a nyelv lehetőségeivel és csak ez után kellene nekiülni programot fejleszteni.
"azt szeretném, hogy két számot be lehessen kérni egybe tehát pl a hatot és az 7-et 67 formájában(ezt azért, hogy a felhasználónak ne keljen sokszor nyomogatnia a billentyűt csak egyszer beírja és kész)"
Ezt ilyen formán felejtsd el. Nem rossz, ha megtanulod, hogy hogy lehet mondjuk egy számot számjegyekre bontani, de az, hogy azért nem csinálsz tisztességesen két adatbekérést, hogy a felhasználót "megkíméld", az egy felesleges, és nem is felhasználóbarát húzás. (Hiszen akkor külön tájékoztatnod kell a felhasználót erről a különc adatbeviteli módról, amit egyébként mindenki furcsállni fog, ráadásul összesen egyetlen entert srolsz meg.)
Másrészt én nem aritmetikai műveletekkel akarnám a számjegyekre bontást elvégezni. Vagy eleve olvasd be szövegként, és abból ki tudod nyerni a karaktereket, vagy alakítsd azzá.
Harmadrészt: az, hogy matematikailag melyik a legszűkebb számhalmaz, amibe az eredményt bele tudod préselni, nem egyenlő azzal, hogy az adott függvény vagy művelet milyen típusú eredményt ad vissza. Például a legtöbb nyelvben az osztás eredménye mindenképpen valós, akkor is, ha az az adott esetben matematikailag egész. A C#-ban ugyan nem vagyok annyira jártas (utánanézni meg most lusta vagyok, ezt meghagyom neked :P), de biztos, hogy vannak konverziós függvények, amivel egyik adattípust a másikba tudod alakítani.
(Vagy akkor használj double típusú tömböt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!