Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljak double-ből...

Hogyan csináljak double-ből int-et?

Figyelt kérdés
Most tanulom még a programozást és itthon is probálkozom,de egy dologgal nem boldogulok azt szeretném, hogy két számot be lehessen kérni egybe tehát pl a hatot és az 7-et 67 formájában(ezt azért, hogy a felhasználónak ne keljen sokszor nyomogatnia a billentyűt csak egyszer beírja és kész) és a gép ezt különszedné én ezt kerekítés meg osztás kivonással megoldottam, de ha tömbbe akarnám betenni arra hibát ír ki, hogy double nem lehet. Pedig az eredmény biztos, hogy a végén eglsz szám lesz. Probálkoztam már converttel azzal nem jó. Hogy alakítsam át vagy hogyan lehetne még ezt különválasztani tizedesjegyek szerint?

2016. nov. 18. 20:09
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem túlbonyolitod, nem kell foglalkozni lebegőpontos számokkal.

int szam = 67; // ezt bekéred vhogy

int a = szam / 10; // 6 lesz

int b = szam % 10; // 7 lesz

2016. nov. 18. 20:32
 12/41 A kérdező kommentje:
B a z d m e g!!!Értem, hogy miért ennyi a %-od éppen azért írtam ki ezt, hogy tanuljak, ha nem vennéd észre. És tanuljak meg programozni? Pont azt csinálom!!!! HA nem írom ki szerinted, hogy tanulnák? De te is írsz ide mindent ,de azt konkrétan nem tudod elmondani, hogy hogyan oldjam meg. Akkor inkább ne válaszolj. Vannak itt értelmesebbek is rajtad kivül.
2016. nov. 18. 20:35
 13/41 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm végre egy értelmes válasz. DE ha a 67-et elosztom 10-el az 6.7
2016. nov. 18. 20:37
 14/41 anonim ***** válasza:
96%

Kipróbáltad? Kétem. Ha van egy int 67-ed és elosztod 10-zel, C#-ban az 6 lesz, nem 6,7.

Próbáld csak ki.

2016. nov. 18. 20:38
 15/41 A kérdező kommentje:
Te inkább ne szolalj meg.
2016. nov. 18. 20:41
 16/41 A kérdező kommentje:
És aki segített: Megnéztem tényleg müködik. Nem hittem volna, de tényleg. Köszönöm a segítséget. Pascal-al kezdtünk és ott se volt ilyen.
2016. nov. 18. 20:43
 17/41 anonim ***** válasza:
0%

"Pascal-al kezdtünk és ott se volt ilyen."

Oh My GOD!!!

2016. nov. 18. 20:45
 18/41 A kérdező kommentje:
Most mi a gondod elárulnád?
2016. nov. 18. 20:47
 19/41 anonim ***** válasza:
0%

Annyi csak ,hogy hülyeségeket írsz.

Pascalban nézz utána a DIV és a "/" operátor köztötti különbségnek.

Amit most csinálsz, nem tudom mi az, de úgy hívják, hogy gányolás.

Meg kellene ismerkedned a változók tipusaival, a nyelv lehetőségeivel és csak ez után kellene nekiülni programot fejleszteni.

2016. nov. 18. 20:51
 20/41 anonim ***** válasza:

"azt szeretném, hogy két számot be lehessen kérni egybe tehát pl a hatot és az 7-et 67 formájában(ezt azért, hogy a felhasználónak ne keljen sokszor nyomogatnia a billentyűt csak egyszer beírja és kész)"

Ezt ilyen formán felejtsd el. Nem rossz, ha megtanulod, hogy hogy lehet mondjuk egy számot számjegyekre bontani, de az, hogy azért nem csinálsz tisztességesen két adatbekérést, hogy a felhasználót "megkíméld", az egy felesleges, és nem is felhasználóbarát húzás. (Hiszen akkor külön tájékoztatnod kell a felhasználót erről a különc adatbeviteli módról, amit egyébként mindenki furcsállni fog, ráadásul összesen egyetlen entert srolsz meg.)

Másrészt én nem aritmetikai műveletekkel akarnám a számjegyekre bontást elvégezni. Vagy eleve olvasd be szövegként, és abból ki tudod nyerni a karaktereket, vagy alakítsd azzá.

Harmadrészt: az, hogy matematikailag melyik a legszűkebb számhalmaz, amibe az eredményt bele tudod préselni, nem egyenlő azzal, hogy az adott függvény vagy művelet milyen típusú eredményt ad vissza. Például a legtöbb nyelvben az osztás eredménye mindenképpen valós, akkor is, ha az az adott esetben matematikailag egész. A C#-ban ugyan nem vagyok annyira jártas (utánanézni meg most lusta vagyok, ezt meghagyom neked :P), de biztos, hogy vannak konverziós függvények, amivel egyik adattípust a másikba tudod alakítani.

(Vagy akkor használj double típusú tömböt.)

2016. nov. 18. 20:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!