Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljak double-ből...

Hogyan csináljak double-ből int-et?

Figyelt kérdés
Most tanulom még a programozást és itthon is probálkozom,de egy dologgal nem boldogulok azt szeretném, hogy két számot be lehessen kérni egybe tehát pl a hatot és az 7-et 67 formájában(ezt azért, hogy a felhasználónak ne keljen sokszor nyomogatnia a billentyűt csak egyszer beírja és kész) és a gép ezt különszedné én ezt kerekítés meg osztás kivonással megoldottam, de ha tömbbe akarnám betenni arra hibát ír ki, hogy double nem lehet. Pedig az eredmény biztos, hogy a végén eglsz szám lesz. Probálkoztam már converttel azzal nem jó. Hogy alakítsam át vagy hogyan lehetne még ezt különválasztani tizedesjegyek szerint?

2016. nov. 18. 20:09
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
0%

"DIV egész osztás, pl. 13 div 3 = 4"

forrás:

[link]

2016. nov. 18. 20:54
 22/41 A kérdező kommentje:
Utolsó elötti köszönöm a segítséget. Utána fogok nézni és köszi a tanácsot. Külön fogom bekérni
2016. nov. 18. 20:58
 23/41 anonim ***** válasza:
95%

Egyébként meg attól, hogy valaki egy hozzáértő számára triviális, vagy urambocsá' nevetséges dolgot kérdez, nem kéne debil módjára nekiesni. Úgy gondolom, aki képtelen ésszel felérni, hogy ide kérdezni jár az ember, és aki képtelen értelmesen, a minimálisan elvárható kulturáltsággal válaszolni, az inkább ne tegye. Persze, tudom, sok, való életben nulla, sikertelen embernek nagy öröm, ha ide feljöhet, és arra áll fel a kicsinyke kis farkincája, ha naggyon kemény fiú módjára beszólogathat másoknak, de ennek ilyen formán semmi értelme. Aki képtelen válaszolni, az menjen a hozzá hasonló színvonalú emberek fórumára (van olyan egy-kettő...), vagy válaszolgatás helyett inkább kapjon be egy-két Rivotrilt, és nézze a Barátok köztöt.

Egyébként Pascalban tényleg nincs olyan, hogy az osztás operátora az operandusok típusától függően más-más típusú eredményt adjon vissza. (Mert a kérdező megállapítása erre vonatkozott, és nem az egészosztás létezésére... de ugye a szövegértés sem mehet mindenkinek.)

2016. nov. 18. 21:00
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Igazából az most mindegy is, hogy nem tudsz típust konvertálni, vagy számokkal műveleteket végezni, de ezt azonnal felejtsd el: "azt szeretném, hogy két számot be lehessen kérni egybe tehát pl a hatot és az 7-et 67 formájában(ezt azért, hogy a felhasználónak ne keljen sokszor nyomogatnia a billentyűt csak egyszer beírja és kész)".

Orbitális baromság.

2016. nov. 18. 21:33
 25/41 anonim ***** válasza:
95%
pen dragonnal meg nem kell foglalkozni, sokszor bizonyította, hogy se a programozáshoz nem ért abszolút és, hogy emberileg is nulla.
2016. nov. 18. 21:35
 26/41 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként Pascalban tényleg nincs olyan, hogy az osztás operátora az operandusok típusától függően más-más típusú eredményt adjon vissza."

/ Real division real or integer result: real

div Integer division integer result: integer

mod Modulus (remainder division) integer result: integer

2016. nov. 18. 21:36
 27/41 A kérdező kommentje:
Értem, figyelni fogok ezekre. Miért? Máshol is találkoztatok már vele?
2016. nov. 18. 21:39
 28/41 anonim ***** válasza:
93%

#26 Onnan látszik, mekkora sügér vagy, hogy te magad erősíted meg, amit az előtted szóló mondott :)

Egyébként egyet tudok érteni vele, evezz melegebb vizekre, ne itt riogasd szegény kérdezőket, akik csak tanulni próbálnak.

2016. nov. 18. 22:36
 29/41 anonim ***** válasza:
91%
#27 Persze, ő a Programozás kategória egyik lépfenéje, aki mindent jobban tud. Legalábbis a saját fejében. Az, hogy vitaképtelen, és sok esetben orbitális baromságokat papol, mellékes. Tudod, vannak azok a bigott vallásos emberek, akik torkaszakadtukból papolják neked vakon a hitüket, és kárhozat rád, ha nem követed az ő eszméjét. Na, a programozás témakörében ez pen-dragon.
2016. nov. 18. 22:38
 30/41 anonim ***** válasza:
0%

Én nem erősítettem meg semmit.

Olvasd már vissza, hogy miről szólt az egész.

Már ha egyáltalán képes vagy megérteni, mert ezzel kapcsolatban azért vannak kétségeim.

2016. nov. 18. 22:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!