Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi történik fájl csomagoláskor...

Mi történik fájl csomagoláskor? Nem jár adatvesztéssel? Nem romlik pl hang zene stb minősége?

Figyelt kérdés
2016. szept. 29. 17:57
1 2 3 4
 1/31 SimkoL ***** válasza:
Tömörítés vs csomagolás, nem mindegy.
2016. szept. 29. 18:04
 2/31 A kérdező kommentje:
Total fájltömörítés winrar. Am mind kettő érdekel. Főképp a fájltömörítés a meg adott módon.
2016. szept. 29. 18:10
 3/31 anonim ***** válasza:
Tudtommal nincsen károsodás tömörítéstől.
2016. szept. 29. 18:23
 4/31 SimkoL ***** válasza:

A 'zip', 'rar' és egyéb arról szólnak, hogy adatvesztés nélkül tudd az eredeti fájlt visszaállítani. Különböző algoritmusok vannak, pl. a multimédiás fájlokra a WInUHA - már ha Windowsról beszélünk - algoritmusa a legmegfelelőbb. Hang, zene, kép, videó esetében konvertáláskor romlik ???? talán a minőség - de ezek általában emberi szemmel, füllel nagyon nehezen érzékelhetők - már ha jól van beállitva a program.

Tehát ha simán rar-ral összepakolsz több fájlt akkor azok bit-re pontosan visszaállíthatók.

A csomagolás lehet nem jár tömörítéssel - bár nem látnám értelmét -, csak annyi, hogy egy fájlban találsz meg többet. Ez akár történhet rar-ral is, a kompressziót 0-ra állítva.

2016. szept. 29. 18:30
 5/31 Szirty ***** válasza:
100%

A veszteségmentes tömörítés nem jár adatvesztéssel. Ilyen módszerrel tömörítik az adatokat, programokat ezekhez tartozó legtöbb file-t.

A veszteséges tömörítés adatvesztéssel jár (nem állítható vissza 100%-osan az eredeti tartalom a veszteség miatt). Az ilyen tömörítést alkalmazzák kép, hang és video tömörítésére (JPG, MPEG, MP4, MP3, stb).

A veszteség eredménye a minőség romlása, aminek mértékét a tömörítéskor meg lehet adni. Előnye a sokkal hatékonyabb tömörítés.

2016. szept. 29. 19:33
 6/31 anonim ***** válasza:
#4 Ha kis fájlokból töltesz fel sokat FTP-n, akkor nagyon meg tudja gyorsítani a dolgot egy csomagolás. Majd próbáld ki! ;-)
2016. szept. 29. 20:01
 7/31 SimkoL ***** válasza:
Ha a 'bár nem látnám értelmét'-re gondolsz akkor tömörítés nélkül gondoltam.
2016. szept. 29. 20:21
 8/31 anonim ***** válasza:
#7 Én tömörítés nélkül is azt tapasztaltam, hogy 10GB sokkal gyorsabban felmegy egy fájlként, mint 10GB 1000 fájlként.
2016. szept. 29. 20:24
 9/31 anonim ***** válasza:
FTP-nél viszont pont darabokban illik fel és letölteni, hogy ha az egyik része hibás lesz, akkor csak azt a kis darabot kelljen letölteni, ne az egész cumót újra. Bár nyilván a jelenlegi internetsebességek mellett egyre kevésbé releváns ez, de nincs mindenhol olyan gyors kapcsolat azért, hogy ne számítson.
2016. szept. 29. 20:31
 10/31 anonim ***** válasza:
#9 Ez igaz, én is inkább gépek közötti másolásra szoktam használni helyi hálózaton.
2016. szept. 29. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!