C++ vagy C# nyelvet érdemesebb tanulni?
A C++-ból már tudok valamennyit, parancs orientált, tehát gyorsabb, a C#, ahogy láttam, objektum orientált, tehát egyszerűbb, de lassabb. Ha rosszul tudom, javítsatok ki. Melyiknek van nagyobb jövője?
Ez a kérdés csak azért merült fel bennem, mert épp próbálok olyan programot írni, ami háttérben fut, és név alapján, ha elindul egy bizonyos program, leállítja azt. A program egy időben csak egy futhat és csak egy példány van belőle a gépen, ezért lehet nép alapján.
Mindegy, eztmajd megoldom, találtam példákat erre C++-ban és C#-ben is, sokkal rövidebb és átláthatóbbnak látszott.
Szerintetek melyikkel érdemesebb folytatni?
Pontosan így mondta a tanárom is :) mondta, hogy főiskolán olyat is csináltak, hogy közvetlenül a VGA memóriájába írtak, egyenként a címekbe, és így írattak ki szöveget assembly nyelven, de ez már más.
Most jut eszembe, bocs, ő az alap C nyelvről beszélt :) mondta, hogy a C nyelv a B nyelvre épül.
És a C++-ban tényleg van objektum orientáltság, ez is csak most jut az eszembe.
Attól függ, hogy mit szeretnél kezdeni a karriereddel.
Hogy lezárjam a vitát, mindkét nyelv objektumorientált, és c++van is lehet managelt kódot írni, mert 1. osztályú .net nyelv.
A c++ a sebessége miatt jobb rendszerprogramozási nyelvnek, és performanciakritikus alkalmazásoknak (oprendszer, játék, tudományos szoftver) és nincs Windows-hoz kötve (ok, coreclr).
A c# mindenképp .net-es nyelv, így kisebb performanciát várhatsz tőle, mint a c++tól. Ezért cserébe több mindenre képes, és tipikus LOB alkalmazásokra, weboldalak szerkesztésére kiváló.
Az ms hosszútávú elképzelései is ilyenek: Játékot c++van írunk, minden másra ott a c#.
Jól van... akkor egyelőre, ha valamit nem tudok megírni C++ban, vagy túl bonyolultnak ígérkezik, akkor inkább megnézem, C#ben hogyan nézne ki jól.
Köszi a felvilágosítást azért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!