Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ vagy C# nyelvet érdemesebb...

C++ vagy C# nyelvet érdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés

A C++-ból már tudok valamennyit, parancs orientált, tehát gyorsabb, a C#, ahogy láttam, objektum orientált, tehát egyszerűbb, de lassabb. Ha rosszul tudom, javítsatok ki. Melyiknek van nagyobb jövője?

Ez a kérdés csak azért merült fel bennem, mert épp próbálok olyan programot írni, ami háttérben fut, és név alapján, ha elindul egy bizonyos program, leállítja azt. A program egy időben csak egy futhat és csak egy példány van belőle a gépen, ezért lehet nép alapján.

Mindegy, eztmajd megoldom, találtam példákat erre C++-ban és C#-ben is, sokkal rövidebb és átláthatóbbnak látszott.

Szerintetek melyikkel érdemesebb folytatni?

2016. júl. 10. 15:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
C++-t érdemesebb mindenképp,sima C már nincs használatban.C++ után/közben meg mehet a jáva
2016. júl. 10. 15:46
 2/14 anonim ***** válasza:
Mindkettőt érdemes. Ahogy nézem az álláslehetőségeket, a C++-t leginkább gépközeli feladatokra használják, a C#-ot alkalmazások fejlesztésére, bár ott komoly vetélytársa a Java.
2016. júl. 10. 15:55
 3/14 anonim ***** válasza:
Ez a progi c#-ban kb 5 sor saját kód, én is írtam ilyet mikor kijött a win10, hogy lelője a gwx-et
2016. júl. 10. 15:56
 4/14 anonim ***** válasza:
52%

"C++ vagy C# nyelvet érdemesebb tanulni?"

Bármelyiket, vagy akár mindkettőt.

"A C++-ból már tudok valamennyit, parancs orientált, tehát gyorsabb, a C#, ahogy láttam, objektum orientált, tehát egyszerűbb, de lassabb"

Borzasztó sok a különbség a kettő között, de talán a leglényegesebb, hogy a C++ alacsonyszintű és natív kód, míg a C# magasszintű és menedzselt kód.

"Melyiknek van nagyobb jövője?"

Mindkettőnek van jövője, mindkettőt nagyon sok helyen használják, ráadásul a két nyelv elég különböző ahhoz, hogy elférjen egymás mellett.

"Ez a kérdés csak azért merült fel bennem, mert épp próbálok olyan programot írni, ami háttérben fut, és név alapján, ha elindul egy bizonyos program, leállítja azt. A program egy időben csak egy futhat és csak egy példány van belőle a gépen, ezért lehet nép alapján.

Mindegy, eztmajd megoldom, találtam példákat erre C++-ban és C#-ben is, sokkal rövidebb és átláthatóbbnak látszott."

Oké.

2016. júl. 10. 16:21
 5/14 A kérdező kommentje:

*név

Kész:

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Text;

namespace MyProcessKiller

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

int s = 0;

while (1 > 0)

{

foreach (System.Diagnostics.Process myProc in System.Diagnostics.Process.GetProcesses())

{

if (myProc.ProcessName == "notepad")

{

try

{

myProc.Kill();

s = s + 1;

System.Console.WriteLine(s);

}catch (System.ComponentModel.Win32Exception e)

{

System.Console.WriteLine("System.ComponentModel.Win32Exception");

}

}

}

}

}

}

}

Csak néha, a sokadik leállításnál lefagy :/

#4, amiket leírtál, én is tudom, csak egyszerűsítettem, mert a kérdésben nem akartam részletezni nagyon a két nyelvet.

És, a C++ programok gyorsabbak, mert hardverközelibbek, alacsonyabb szintű nyelv, igen.

A Java is objektum orientált egyébként, mint a C#.

2016. júl. 10. 17:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

1: C nincs használatban...

Dehogynem. Beágyazott rendszerek, operációs rendszerek nyelve. Na meg a Unixé. Bár, ha ezek nem érdekelnek, akkor nem biztos, hogy érdemes tanulnod.

2016. júl. 10. 17:12
 7/14 A kérdező kommentje:

Windowshoz szoktam, próbálkoztam a linuxszal, de annyira nem tetszett (a kali változatot próbáltam ki, igazából nincs vele bajom, amit akartam, azt meg tudtam csinálni).

Az "általános" programozás érdekel, úgyértem, ha kell valami, megírom, vagy ha van valami ötletem, akkor azt ilyesmi, a GTA 6-ba nem akarok belekezdeni :D

2016. júl. 10. 17:37
 8/14 anonim ***** válasza:

"Csak néha, a sokadik leállításnál lefagy :/"

Mert pakoltál bele egy szép végtelen ciklust.

"#4, amiket leírtál, én is tudom, csak egyszerűsítettem, mert a kérdésben nem akartam részletezni nagyon a két nyelvet."

Nem egyszerűsítés volt, hanem zagyvaság.

"És, a C++ programok gyorsabbak, mert hardverközelibbek, alacsonyabb szintű nyelv, igen."

Pont nem ezért gyorsabbak.

"A Java is objektum orientált egyébként, mint a C#."

Valóban.

Process.GetProcesses().Where(process => process.ProcessName == "Notepad").FirstOrDefault()?.Kill();

2016. júl. 10. 17:43
 9/14 A kérdező kommentje:

A végtelen ciklus azért van benne, hogy folyamatosan csinálja az ellenőrzést.

A tobbivel kapcsolatban nem vitatkozok.

Az a megoldás, amit írtál valamiért nem működik, a .Where-vel van baj.

2016. júl. 10. 18:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Amennyibben nem akarsz komolyabban belefolyni felesleges C++ -ba kezdeni, nem eri meg. Egyebkent nem parancs orientalt, hanem [link] Gyorsan pedig azert fut a binaris mert gepi kodra fordul es jol optimalizalnak a forditok.
2016. júl. 10. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!