Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# vagy C++ nyelvet érdemesebb...

C# vagy C++ nyelvet érdemesebb elsajátítani?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 22:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Attól függ, mire akarod használni. A C# kezdőknek egyszerűbb, és erősen MS-specifikus, a .NET keretrendszerhez kapcsolódik. A C++ ma a világ egyik legfontosabb nyelve, profi szinten szinte megkerülhetetlen, de kezdőként ijesztő lehet, ha a mélyvízbe kerülsz. Viszont ha van jó segítséged vagy tananyagod, akkor nem olyan vészes.
2010. dec. 11. 22:50
 2/20 anonim ***** válasza:
Még az előző vagyok. Akármelyiket választod, arra a nyelvre szabott tananyagot keressél, tehát semmiképpen ne kezdd a klasszikus C-vel.
2010. dec. 11. 22:54
 3/20 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen elég nagy tapasztalatom van programozás terén, szóval szerintem a C++ nem jelentene különösebb akadályt.

Olyan jellegű kérdésem lenne inkább, hogy melyik a hasznosabb? Vagy egyáltalán miben különböznek?

2010. dec. 11. 22:54
 4/20 anonim ***** válasza:
Marpedig a C-vel kezdeni nem annyira rossz. Egyebkent ha van tapasztalatod, akkor hogyhogy nem vagod? A C++ egy alacsonyszintu nyelv, kb. mindent megcsinalsz vele, csak sokat kell hozza szopnod. C++t tudsz forditani Linuxra es Winre is, persze mashogy kell megirnod, mert mar az stdoutban is elteres van a ketto kozott... a C# pedig .NET framework alatt fut, egy CIL-be fordul a cucc eloszor (common intermediate language), amibe kb. 40 masik nyelvet is be tud forditani a framework, es teljesen jol el vannak egyutt egy kozos projektben is. Managed code, garbage collectorral, meg minden csillivilli lofasszal egyutt. Van ra WPF is, tok egyszeruen tudsz vele szep kis ablakokat tervezni, egyszerubben, mint egy Delphivel. Viszont egy magas szintu nyelv, nem fogod vele kozvetlenul kibanyaszni, melyik memoriacimen van a tripla pointer vegen tarolt adat. Hogy mit tanulj meg, attol fugg, mit akarsz programozni es milyen platformra...
2010. dec. 11. 23:09
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pascal és Delphiben vagyok jártas, Pascalban elég magas szinten.

Szóval, ha jól értem, a C#-ben könnyebb felhasználóbarát programokat készíteni?(ablakok, kattingatás stb)

2010. dec. 11. 23:11
 6/20 anonim ***** válasza:
Ha már nagy programozási tapasztalatod van, akkor egyértelműen a C++-t javasolnám. Sokkal általánosabb, akár rendszerprogramokat is írhatsz benne, a szabványos része platformfüggetlen, többféle fejlesztői környezet és nagyobb irodalom van hozzá, sokkal több állást hirdetnek rá, és más nyelvekkel is együttműködik. Hatékony programok írására is nagyon jó, azt nem tudom, ebben milyen a C#.
2010. dec. 11. 23:13
 7/20 anonim ***** válasza:
Igen. Es ha Pascalban es Delphiben jartas vagy, akkor mindenkeppen a C#-ot ajanlom neked, mert ugyanaz a zseni, Anders Hejlsberg tervezte a C#-ot, mint a Pascalt es a Delphit.
2010. dec. 11. 23:14
 8/20 A kérdező kommentje:
És egyébként a C# és C++ nyelvek kódolása megegyezik, csak vannak olyan parancsok, amik csak az adott programban működnek, vagy a forráskód is teljesen más?
2010. dec. 11. 23:17
 9/20 anonim ***** válasza:
[link] He was the original author of Turbo Pascal, the chief architect of Delphi, and currently works for Microsoft as the lead architect of C#.[1]
2010. dec. 11. 23:19
 10/20 anonim ***** válasza:

Az első vagyok. Ezt érdemes megnézni:

[link]

Én Vaterán vettem 800 forintért, annyit simán megér. :-)

2010. dec. 11. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!