Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik nyelvet érdemesebb...

Melyik nyelvet érdemesebb megtanulni, Delphi vagy ASP. Net és melyiket tudnám jobban hasznosítani?

Figyelt kérdés
2010. szept. 21. 16:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Csakis a .Net... A Delphi öreg nyelv, csomó dolgot nem támogat, max akkor jó, ha programozni akarsz tanulni (egyszerűbb az alapokat átlátni), vagy ha régi programokat toldozni-foldozni.
2010. szept. 21. 16:36
 2/15 anonim ***** válasza:
Ja, csakhogy az ASP nem éppen desktop programozáshoz van, hanem webes cuccok írásához. Valóban sokkal jobbak a .net-es nyelvek (mert ugye több van), de válaszd a C#-ot, ha programokat akarsz írni.
2010. szept. 21. 16:47
 3/15 anonim ***** válasza:
De méginkább valami platformfüggetlen nyelvet.C, C++, Java ilyesmi... de ha nem akarsz rögtön a nehezekkel kezdeni, akkor Python. Azt is nagyon sok mindenre használják.
2010. szept. 21. 18:04
 4/15 A kérdező kommentje:
Most tanulom a php-t, MySql, de valami "komolyabb" nyelvre gondoltam mint pl: java. A c-vel probálkoztam de egy kicsit nehéznek tünt. Azt hittem a Delphi olyan jó hogy mindent lehet vele írni. A .NET -et mennyi idő alatt tudnám megtanulni, és pontosan mit lehet vele programozni?
2010. szept. 21. 18:21
 5/15 anonim ***** válasza:
C# nagyon fasza kis nyelv, jó beletanulási lehetőségekkel (C# a .NET fő nyelve). Ez főleg desktop dolgokra való. Ha maradni akarsz a php vonalon, akkor az asp vagy a ruby vagy a python a neked való.
2010. szept. 21. 18:55
 6/15 anonim ***** válasza:
Adatbázis programozásra inkább Delphi... Hülyeség, hogy elavult, meg ezt-azt nem támogat! Folyamatosan fejleszti a borland, csak már a CodeGear-be van építve. Ha eddig pascaloztál tökéletes hobbicélra a delphi, könnyebben meg is tudod tanulni, és nagy előnye, hogy platform független, mármint .NET független, és nem fordul JIT-re, így nehezebb feltörni. Ettől függetlenül C#! C, C++-ba felesleges belekezdeni, úgyse fogod használni, hacsak nem egyetemre kell...
2010. szept. 21. 20:34
 7/15 anonim ***** válasza:

Gyorsan felejtsd el C# és a .NET nyelvet, mert csak WINre jók, másra sem! Egyszerűen nincs értéke! Az a sötét oldal műve!

Helyette platformfüggetlen, linux-barát nyelvet válassz, mert annak van jövője: C++, JAVA, (PHP), python.

Telefonos progik (JAVA), beágyazott rendszerek (linux), Androidos(linux) telefon, szerverek(linux).

2010. szept. 21. 20:44
 8/15 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van! Az nem állapot, hogy tudsz programozni, de ha egy linuxszos gép elé kerülsz, akkor ott semmit sem ér a tudásod. A nem platformfüggetlen nyelvekkel ne is foglalkozz. (még annyi, hogy androidra is java-ban programoznak, megéri tanulni)
2010. szept. 21. 21:05
 9/15 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy fiatal idealisták vagytok :D (mármint utolsó kettő)

Bizony sok pénzt lehet keresni platformfüggő nyelvekkel, főleg, hogy minden komolyabb dolog platformfüggő megoldásokat tartalmaz, mert minden komolyabb dolgot egy adott platformra fejlesztenek. Lásd például böngészők. Ugyanaz a kód fut szerinted linuxon meg windowson? Nem, elárulom hogy baromira nem. És nem csak egy újrafordításról beszélek. Szóval ez az idealizmus édes, de el lehet felejteni. Lehet törekedni a platformfüggetlenségre, de nem mindenek felett.

20:34 meg... mondanám hogy nó komment de az olyan szánalmas emós tinis fos lenne. delphi részesedése a piacból rohamosan csökken, azt meg, hogy C illetve C++ nem használt egyetemen kívül... már megbocsáss, el lehet olvasni mi alapján mér: [link]

Ezek után beszélhetsz nekem az alulhasználtságukról, együtt nagyobb, mint 1/4 a "népszerűségi index"...

2010. szept. 22. 08:32
 10/15 anonim ***** válasza:

Előző!

Én azt nem mondtam, hogy a platformfüggetlen nyelven írt progikat minden op-rendszer helyesen futtat, hanem azt, hogy pl. JAVA/C++ nyelven 10x annyi lehetőséged van!

Megtanulsz egy C++/JAVA-t, máris több oprendszert és több eszközt (mobil, PLC, qC) tudsz programozni!

2010. szept. 22. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!