Melyik nyelvet érdemesebb megtanulni, Delphi vagy ASP. Net és melyiket tudnám jobban hasznosítani?
Gyorsan felejtsd el C# és a .NET nyelvet, mert csak WINre jók, másra sem! Egyszerűen nincs értéke! Az a sötét oldal műve!
Helyette platformfüggetlen, linux-barát nyelvet válassz, mert annak van jövője: C++, JAVA, (PHP), python.
Telefonos progik (JAVA), beágyazott rendszerek (linux), Androidos(linux) telefon, szerverek(linux).
Látszik, hogy fiatal idealisták vagytok :D (mármint utolsó kettő)
Bizony sok pénzt lehet keresni platformfüggő nyelvekkel, főleg, hogy minden komolyabb dolog platformfüggő megoldásokat tartalmaz, mert minden komolyabb dolgot egy adott platformra fejlesztenek. Lásd például böngészők. Ugyanaz a kód fut szerinted linuxon meg windowson? Nem, elárulom hogy baromira nem. És nem csak egy újrafordításról beszélek. Szóval ez az idealizmus édes, de el lehet felejteni. Lehet törekedni a platformfüggetlenségre, de nem mindenek felett.
20:34 meg... mondanám hogy nó komment de az olyan szánalmas emós tinis fos lenne. delphi részesedése a piacból rohamosan csökken, azt meg, hogy C illetve C++ nem használt egyetemen kívül... már megbocsáss, el lehet olvasni mi alapján mér: [link]
Ezek után beszélhetsz nekem az alulhasználtságukról, együtt nagyobb, mint 1/4 a "népszerűségi index"...
Előző!
Én azt nem mondtam, hogy a platformfüggetlen nyelven írt progikat minden op-rendszer helyesen futtat, hanem azt, hogy pl. JAVA/C++ nyelven 10x annyi lehetőséged van!
Megtanulsz egy C++/JAVA-t, máris több oprendszert és több eszközt (mobil, PLC, qC) tudsz programozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!