Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan épül fel?

Hogyan épül fel?

Figyelt kérdés

Kezdő front-endes vagyok, de egyelőre nem látok még bele, hogyan is épülne fel egy kész projekt. Ha pl. ehhez:

[link]

hasonlót szeretnék csinálni, ahhoz milyen irányba kellene továbbfejlődnöm? HTML+CSS+ kis JS+JQuery tudás már megvan meg egy minimális php. Ebből kifolyólag a kinézetet pl már megtudnám csinálni hozzá, van egy kis rálátásom, de nem tudom még az egyik kérdésről a másikra léptetést, hogy csinálnák meg a jobbak, a validálást, elég-e egy szimpla JS-es validálás vagy, érdemesebb már iylen szinten is PHP-vel operálni stb.. Egy elég vszeg elég béna módszerrel már én is megtudnám, de szeretném tudni, hogy megy ez a jobbaknál, nem pedig az én megoldásommal.

2016. júl. 8. 22:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a gond az nem érted a kliens szerver oldal lényegét. Megcsinálhatnál egy ilyen kviz programot kliens oldalon, de minden kliens oldali kód csak kliens oldalon fut le. Ezért is kliens oldali kód a neve, ha pl js ben csinálnál egy ilyet és kitöltenék a kivzt, akkor te hogyan szereznél róla tudomást mit választottak? Azért kell a szerver oldali kód hogy megkapja a válaszokat a kliensektől. A szerveri kód lényege hogy megkapja a választásokat, és tárolja. Egyébként nem igazán lehetne leírni hogyan kéne ezt, ezt vagy tudod vagy nem. Ha nem akkor tanulnod kell. Egyébként, nem csak php létezi, ott van a nodejs pl. De Ruby on rails se gyenge vagy pl python alapú Django. ASP ról szó se esett. Ha csak ezt akarod megoldani erre elég sok kód van, ha meg tanulni akarsz ne itt kezd.
2016. júl. 10. 12:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Úgy tudom a kliensen manapság elvárás a PHP is legalább alapszinten és kb. midnenhol azt olvasom, hogy az az egyik legjobb fejlődési lehetőség, ha kitalálsz magadnak egy célt. Nos nekem perpill ez lenne az, pláne mivel egyelőre csak magamnak gondoltam elkészíteni és a fejlődés így még gyorsabb lehetne, mivel a tesztkérdéseket olyan dolgokból állítanám össze amire nem tudom kapásból a választ.
2016. júl. 10. 17:10
 3/7 anonim ***** válasza:
A klienseknek egy elvárása van, hogy meg tud csinálni amit kér, azt hogy hogyan öt nem érdekli. Tanulni kell ha úgy érzed szeretsz vele foglalkozni, de sok idődbe fog kerülni a piacképest tudást megszerezni.
2016. júl. 10. 19:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát igen hallottam itt akár 5 évről is, de tényleg ennyi kellene egy juniorhoz?
2016. júl. 10. 21:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha célzottan rámész, napi szinten foglalkozol vele, kitartó vagy, nem kell hozzá 5 év. De 1 év biztos. Ott van a html ami kb 2 nap. De mondjuk a css alap hangon is 1 hónap. Js nem tudom mennyi de sok idő. Na meg a php, vágnod kell az oop -t hogy mi az, sokat kell gyakorolni az emberi agy nem erre az abstract gondolkodásmódra van tervezve. Sokan hamar feladják, de akit érdekel szeret vele foglalkozni mint én annak előbb utóbb ez lesz a munkája. Csak a pénz miatt nem érdemes tanulni, szeretni is kell.
2016. júl. 12. 20:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja amúgy már megcsináltam, de azért köszi midnekinek :D
2016. júl. 12. 21:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi :)
2016. júl. 12. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!