Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan épűl fel egy program?

Hogyan épűl fel egy program?

Figyelt kérdés

Azt értem, hogy megirod a programot valamilyen programnyelvben, de aztán designet is kell rajzolnod neki?

Nem tanultam programozást, de érdekel. Azt javasolták, hogy C t kezdjem el tanulni. El is kezdtem és értem neki a lényegét, ugy érzem lenne hozzá logikám. De nem értem, hogy csinálsz meg egy kész programot. Mondjuk egy egyszerű zenelejátszot...

2016. febr. 17. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem túl érthető a kérdés.
2016. febr. 17. 11:23
 2/5 anonim ***** válasza:
A kérdező arra kíváncsi, hogy lesz egy komplett, GUI-val rendelkező alkalmazás abból, ami most (feltételezésem szerint) az ő szemében egy konzolos kis valami.
2016. febr. 17. 11:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez a mai világban úgy megy, hogy egy ablakos program két fő részre oszlik:

1) látványterv (vagyis hogyan nézzen ki a program) - ez általában valamilyen XML alapú nyelv, pl. .NET-es WPF-ben XAML

2) a programkód

A látványtervre a programozók gyorsan ráhajigálják azokat a vezérlőket, amik kellenek, pl. szövegbeviteli mezők, táblázatok, nyomógombok, stb, és ezeket úgy állítgatják, hogy a programban tudjanak rá hivatkozni. Ezután a látványtervet átpasszolják a UI fejlesztőknek és designereknek, akik csilivili kinézetet adnak neki. Ezzel párhuzamosan a programozók tudják csinálni a programot. Aztán összedobják a kettőt.

2016. febr. 17. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
31%

Nem kell neki "designet" rajzolni.

A programok egy része parancssorból futtatható és nem igényel user interface-t. A program neve mögé írt paramétert beolvassa és értelmezi, ha van ilyen.

Egyszerű zenelejátszó működhet így is.

Meg úgy is, hogy van user interface. Ez esetben lehet karakteres, vagy grafikus. Ha karakteres, akkor azt karakterekből kell összeállítani. Ez sem rajzolás, ez is programozást igényel.

Ha grafikus, akkor elkerülhető a programozás, mivel vannak interface builderek, de bizonyos nyelvekbe eredendően (pl. Delphi) integrálva van az ilyesmi. Ezekben a user interface nagyon hamar összeállítható, a tervezést sok beépített dolog segíti.

További előny, hogy nem kell a kettőt (felület plusz program) integrálni, mert a kettő egymásnak már a feljesztés ideje alatt integráns része (Event driven programming paradigm).

2016. febr. 17. 15:13
 5/5 anonim ***** válasza:

webprogramozásban kb úgy néz ki, hogy html-ben és css-ben összehozol egy vázat, designal együtt, majd php-vel és javascriptel hozzáadod a feldolgozó kódot.

Kb ugyanez van a desktop programoknál is

2016. febr. 17. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!