Python segítség kérés egy egyszerű programhoz?
A helyzet,hogy suliba most vesszük a Python programozást,és egyből a tanár úr egy nehéz feladattal állt elő házira.Persze osztályból alig van valaki aki meg tudja csinálni,és jegyre megy :/.
Nagyon megköszönném,ha valaki megcsinálná nekem ezt a programot,vagy elküldené privátba,hogy lássam mégis hogyan néz ki.
Feladat:
Egy henger alapterülete és térfogata kiiratása.Kérje be tőlünk a sugarat és a nagyságot,és ebből számolja ki az alapterületét és a térfogatát.
Van valami segítség is
cos_FI P/u*i
FI = acos (cos_FI) -vagy- sinFI = sin (acos(cos_FI))
Fogalmam sincs mik azok a képletek, a henger alapterülete sugár négyszete szorozva pível, a térfogata pedig az alapterület szorozva a magassággal. Erre egy megoldás:
import sys
import math
r = float(sys.argv[1])
h = float(sys.argv[2])
A = math.pi*r**2
print 'magassag:', A
print 'terfogat:', A*h
Ez Python 2.7-tel megy, ha Pyhton 3-at használtok, akkor a print-et azt hiszem zárójelezni kell, én a nagy többséggel egyetemben Python 2-t használok. A programot így futtatod, ha mondjuk 5.3 sugarú és 8 magasságú hengert akarsz:
python feladat.py 5.3 8
Amire kiírja:
magassag: 88.2473376393
terfogat: 705.978701115
Szinte semennyi problémamegoldó-képességgel nem rendelkeztek, nem mentség, hogy az osztályodból nem megy senkinek, fejlesszed magad...
Nem kell hozzá még csak minimális programozói tudás sem, mert ki lehet guglizni 2 perc alatt az egészet.
3-as pythont futtatok,de nekem erre ilyen hibát ír:
r = float(sys.argv[1])
Traceback (most recent call last):
File "<pyshell#3>", line 1, in <module>
r = float(sys.argv[1])
IndexError: list index out of range
"IndexError: list index out of range"
Ilyen hibát akkor ír ki, ha nem elegendő parancssori paramétert adsz meg.
Például ezekre allergiás:
python3 feladat.py 5
Nincs benne semmi hiba.
Csak ha nem adsz meg a szkriptnek elegendő parancssori argumentumot, akkor hibát fog jelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!