Python segítség kérés egy egyszerű programhoz?
A helyzet,hogy suliba most vesszük a Python programozást,és egyből a tanár úr egy nehéz feladattal állt elő házira.Persze osztályból alig van valaki aki meg tudja csinálni,és jegyre megy :/.
Nagyon megköszönném,ha valaki megcsinálná nekem ezt a programot,vagy elküldené privátba,hogy lássam mégis hogyan néz ki.
Feladat:
Egy henger alapterülete és térfogata kiiratása.Kérje be tőlünk a sugarat és a nagyságot,és ebből számolja ki az alapterületét és a térfogatát.
Van valami segítség is
cos_FI P/u*i
FI = acos (cos_FI) -vagy- sinFI = sin (acos(cos_FI))
import sys
import math
p = len(sys.argv)
if p == 3:
r = float(sys.argv[1])
h = float(sys.argv[2])
A = math.pi * r ** 2
print("Magasság:", str(A))
print("Térfogat:", str(A * h))
elif p > 3:
print("Túl sok a paraméter.")
elif p < 3 and p != 1:
print("Túl kevés a paraméter.")
else:
print(
"Semilyen paramétert nem adtál meg. Igy kell használni a programot: python <program neve> <első szám> <második szám> Pl: python gyk.py 3 4")
Egy hasznos gombot elfogadok cserébe. :) Python 3 -on tesztelve. Aztán szerintem ideje lenne tanulnod is, mert így semmi értelme az iskolának.
Én inkább valami ilyesmit csinálnék:
try:
r = float(sys.argv[1])
h = float(sys.argv[2])
except:
print("Nem megfelelő számú paraméter! Igy kell használni a programot: python <program neve> <első szám> <második szám> Pl: python gyk.py 3 4")
ne foglalkozz a paraméterezéssel, tutira a tanár sem azt kéri.
Python3 megoldás:
import math
def bekero(szoveg):
kimenet = 0
while not kimenet:
kimenet = input(szoveg)
try:
kimenet = int(kimenet)
except ValueError:
kimenet = 0
return kimenet
sugar = bekero("Add meg a sugarat > ")
magassag = bekero("Add meg a magassagot > ")
alapterulet = sugar**2 * math.pi
terfogat = alapterulet * magassag
print("A henger alapterulete: {}.".format(alapterulet))
print("A henger terfogata: {}.".format(terfogat))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!