Aki 35 éves múlt és programozói állást keres, az mehet gyártósora, közmunkára, mert nem kell az életkora miatt?
Ha van tapasztalatod, nincs min aggódni. Az életkor mindegy, illetve cégfüggő. Valahol biztosan tudatosan fiatalos csapatot építenek, valahol meg egyáltalán nem fog számítani a kor.
Ha meg nincs tapasztalatod, megint csak tökmindegy, hogy hány éves vagy... mert nem az a probléma.
Az ilyen cikkeket - jó, nem olvastam - meg nem feltétlenül kell véresen komolyan venni. Ha programozó vagy, és állást keresel, ne állj meg egy ilyen cikk láttán, pedálozz tovább.
Szerintem.
A fenti cikk marhaság...
1. A Szilícium-völgyből kiindulva bármit vonatkoztatni ránk nevetséges. Ez olyan, mintha egy hollywoodi trendet akarnánk tetten érni a magyar filmiparban, vagy az amerikai és kínai hadsereg csendes-óceáni akcióihoz mérnénk a hazai hadviselést.
Az Öböl a világ technikai központja, egy ottani fiatal ismerősöm mesélte, hogy gyakorlatilag minden barátjának valamilyen mérnök volt mind a két szülője. Itt óriási a verseny, a világ tech cégeinek élbolya lakik itt, nyilván itt csak a "legjobb sprinterek" állhatnak a figyelem központjában. De talán nem mellékes, hogy a menedzsment meg rendszerint tele van ötvenes mérnökökkel, akiknek ugyan nincs kódsor/perc világrekordja, de van elég tapasztalatuk, hogy átlássák ennek a világnak a dinamikáját.
2. A világban ma a szoftverkrízis van és ennek fontos része, hogy nincs elég fejlesztő. Dolgoztam a Nokiánál, ott közlekedésmérnököket, fizikusokat, matematikusokat vesznek fel, (akiket ismertem, 40 körüliek voltak), mert bőven van olyan meló, amire be lehet tanítani egy megfelelően intelligens embert, akinek van matematikai háttere és egy kis fejlesztési tapasztalata.
35, de 45, sőt 55 évesen is lehet állást találni simán, ha beleteszed a megfelelő melót és követed a trendeket. Tehát egy programnyelv nem programnyelv, a Pascal és C jó alap, de Java és C# azért szexibb, kövesd a webes és smart phone-os dolgokat, mert abban van ma a nagy pénz stb.
Egyébiránt láttam már Excel-szakértői állásokat is, ha az Excel megy és tudsz makrókat meg Pivot-táblákat kezelni, ott is lehetsz király.
ui.: járok főiskolára, a prog.szakos csoporttársaim 30 és 40 közöttiek. Szerintem ez is mutat valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!