Miért mondják, hogy a felsőfokú iskolákban, a programozói szakok arra (is) vannak, hogy kapcsolatokat építsen a leendő programozó, amikor ez (nem egyszer) nem igaz?
Vagy mit kell érteni azalatt, hogy kapcsolat? Csak annyit, hogy legyen x ember, akire rá lehessen írni: helló, tudsz valami munkát?
Ha barátokat értenek kapcsolat alatt, akkor én valamit nagyon elrontottam.
Azért mondják, mert igaz.
Az egyetemen futnak projektek, ahova be lehet kerülni, és amik jól mutatnak a CV-ben.
Az egyetemet megkeresik cégek, ilyen-olyan feladattal, amit aztán a lehetséges jelöltek között kiosztanak.
A kapcsolat nem egyenlő a munka tarhálással. Tök jó ha van egy ember, aki azt tudja rólad mondani, hogy "igen, vele csináltunk közös projektet, elég jól csinálta a dolgát". Vagy épp főnök szól, hogy "XY-tl meg kellett válni, kinek van ismerőse, aki dolgozni akar?" Előbb fognak felvenni olyant, akiért egy cégen belüli kezeskedik, mint egy tök ismeretlent, akinek max ajánló levelei vannak.
Ha csak a legjobb kellene egy projektbe, akkor 1 projekt lenne és 1 ember csinálná.
Egyrészt legyél szociálisabb.
Másrészt meg ne legyél kishitű, hanem légy hajlandó tanulni.
Az egyetemi projektek nagy részét nem a pénz motiválja. Így ha nem készül el holnapra, akkor majd elkészül holnap utánra. Van idő tanulni (elvégre ez lenne a cél)
Értem. :)
Csak szerintem nehéz, hogy ha engem érdekelnek a csoporttársak, de őket én meg nem érdeklem.
Suliban van valami projekt, de ahhoz nekem nincs tudásom (valóban nincs).
A programozói szakok nem arra vannak, hogy programozni megtanítsanak.
Az egyetem után senkit nem fog érdekelni, milyen jegyeket szereztél, inkább az érdekli majd a cégeket, milyen referenciáid vannak. Ezeket a referenciákat akár egyetemen is megszerezheted, vannak helyi projektek, szponzor cégek, gyakornoki programok stb.
Ha friss diplomával 0 tapasztalattal, 0 kapcsolattal, 0 ismeretséggel, 0 referenciával lépsz ki az almamater kapuján, akkor fognak még meglepetések érni az életben.
"Ha friss diplomával 0 tapasztalattal, 0 kapcsolattal, 0 ismeretséggel, 0 referenciával lépsz ki az almamater kapuján, akkor fognak még meglepetések érni az életben."
Pedig én hasonló helyzetben leszek:
referencia lesz, de 0 kapcsolat (le_arnak engem, hiába próbálkozok), 0 ismeretséggel (hogy szóljak/írjak nekik/hozzájuk, higy ha alapból nem akarnak velem kommunikálni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!