Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan épül fel a Bitcoin?...

Hogyan épül fel a Bitcoin? (Működés stb. )

Figyelt kérdés

Először is: Csak az válaszoljon, aki segíteni akar!

Másodszor: 1 éve programozok C#, PHP, Java nyelveken. Tudom, hogy a kérdés nem túl tönkrét és, hogy egy ilyen feladathoz nem egy-két hónap szükséges. Viszont nemrég hallottam a Bitcoin- és társairól, és nagyon érdekel, hogyan épül fel ez az egész. Sajnos nem találtam egységes vagy részletes leírást ezzel kapcsolatban, de esetleg tudna nekem valaki egy leírást adni (esetleg a részekhez egy-egy tutorialt), hogy mit kéne tanulnom ahhoz, hogy hasonló programot tudjak készíteni? Igen tudom, hogy ez rengeteg időt vesz igénybe, de tényleg nagyon érdekel a téma. A célom most az, hogy valami hasonló, egyszerűsített bitcoin-utánzatot létrehozzak.

Ui.: Tudom, hogy már vannak alkalmazások, amik lényegében helyettem létrehoznak egy új coint, de nem ez a célom. Hanem az, hogy ezen keresztül tanulhassak... (Esetleg később az Önéletrajzomba beírhassam, hogy egy ilyen szoftvert össze tudtam hozni)

2015. jan. 14. 23:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Itt elég jól össze van szedve: [link]

Viszont 1 év programozás ehhez édes kevés, hogy tényleg megértsd azt a matematikai megoldást ami mögötte van.

2015. jan. 14. 23:12
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Esetleg ezzel kapcsolatos könyvet, tutorialt is tudnál mondani? Amiket én találtam, nem igazán jók...
2015. jan. 15. 08:59
 3/3 anonim ***** válasza:
A bitcoin farmolásához mindenek előtt legalább gpu programozást kéne tanulnod. Ehhez inkább opencl ismeretek kellenének, mert ezzel amd radeonos,illetve nvidiás kártyákat is lehet programozni. De előre szólok hogy már ez sem hatékony dolog(inkább asic-ot használnak, de saját project szinten ez is elég). És ehhez c vagy inkább c++ ismeret kell c#-ban nem tudok működő miner programot(persze ettől lehet hogy van,de az csak cpu-t használ). Ha ez megy neked és legalább sha1 brute force algoritmust tudsz írni magadtól opencl-ben akkor térj vissza a blokkok felépítésére és tutorialok helyett előbb értsd meg a bitcoin matekját és nézegess bitcoin farmoló program forrásokat, amit aztán átírsz vagy inkább újraimplementálod opencl-re. Mondanám hogy próbáld ki a cudát de ahhoz csak nvidia lesz jó.
2015. jan. 17. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!