Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Békés megyében programozó...

Békés megyében programozó vagy hacker képzés?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy Békés megyében van-e valahol NEM okj-s hacker vagy programozó képzés.A neten 2 óra kutatás után csak okj-sat találtam és utána meguntam a keresést. Hátha ti okosabbak vagytok :D

2016. máj. 31. 21:10
1 2 3
 11/27 kovpet ***** válasza:

"de ezek miatt a dolgok miatt 5 ezer lesz"

OMG. Ha ezek nem lettek volna, akkor mennyit kérsz? Egy százast?

Nagyon fiatalka vagy még, ugye?

Olvass sokat, tanulj és pár év múlva, ha már lesz szakértelmed, halálra keresheted magad.

Nem számít a papír, ha van tudásod. Az első helyeden talán számít, de utána soha többet. Főleg a mai helyzetben, amikor lasszóval sem tudnak IT-st fogni a cégek. Most láttam diákmunka hirdetést 400k bruttóért.

2016. jún. 2. 10:03
 12/27 A kérdező kommentje:
Nem én általában jószívű vagyok és ha valakinek kell valami és semmibe nem telik akkor nem kérek pénzt. Miért most egy normális embertől komolyan húzzak ki pénzt router resetért? :D Egy router-t nem tart semmiképp sem tovább 10 percnél resettel és szabályok meg macszűrők létrehozásával együtt. Egy 10 perces munkáért mégis mi a fenét kérjek, ha normális velem az illető?
2016. jún. 2. 13:57
 13/27 A kérdező kommentje:
Igen fiatal vagyok :) Nem hinném hogy nálam nem számítana annyira a papír, mert tegyük fel, hogy tényleg csak a tudás számít és az ország egyik legprofijaibbai közé fel tudok kerülni. 8 általánossal mégis mit tudnék kezdeni a szaktudásommal, ha sehova nem vesznek fel? :DD
2016. jún. 2. 14:04
 14/27 kovpet ***** válasza:

"Egy 10 perces munkáért mégis mi a fenét kérjek, ha normális velem az illető?"

Hadd válaszoljak erre egy régi viccel:

(Benzinkúton)

- Jó napot! Mennyibe kerül egy csepp benzin?

- Egy csepp? Hát az semmibe.

- Rendben, akkor csepegtessen bele 40 litert a tankba :)

A végzettség az első egy-két munkahelynél és az állami szférában számít csak. Informatikusként nyilván nem 8 általánosról beszélek, nem kőműves segédmunkásnak készülsz...

Nyilván az elején jobb, ha van egyetemi végzettséged, de ha az első egy-két munkahelyeden túl vagy, akkor ez nem fog számítani már. Az elsők nehezek, de most olyan hiány van, hogy talán most nem annyira. Bár neked ez még nem számít, még nem aktuális a dolog :)

Nézd a hup.hu-n (a prog.hu-n is szokott lenni, de én nem vagyok fejlesztő, ebben nem vagyok képben) az álláshirdetéseket és tanulgasd, amiket kérnek a neked tetsző munkákhoz. Tanulj minél szélesebb spektrumban, legyenek mindenről alapismereteid. Aztán majd specializálódsz, ha eljön az ideje.

Ha az IT biztonság érdekel, akkor ásd bele magad a Linux és a Windows lelkivilágába (meg amit még szeretnél, mac, bsd, microtik, stb), tanulj php-t, javát, perl-t, valami shell programozást (bash, powershell), meg ami még tetszik vagy amire kíváncsi vagy.

Ezer online doksi van, csak elkezdeni nehéz.

2016. jún. 2. 16:59
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszi. Őszinte leszek rohadt lusta vagyok ahhoz, hogy egyetemekre meg főiskolákra járkáljak. Jelenleg iskolát szeretnék váltani és amiatt az egész kérdés :) Nem tervezem a diplomát, mert minél hamarabb szeretnék dolgozni. Nem azért, mert felnőttnek milyen k***a jó lenni, hanem azért, mert véglüs az iskolában ugyan azt csinálom a szakma szempontjából, mint a munkahelyen, csak ott pénzt is kapok érte :D
2016. jún. 2. 17:05
 16/27 kovpet ***** válasza:

Hát azért nem csak a semmit tanulod az egyetemen, hanem megtanulsz tanulni, ami nélkül nem mész majd semmire.

Meg kapcsolatokat is építesz, nem mellesleg. Plusz azért csak tanulsz értelmes dolgokat is, az alapokat magadtól nem fogod megtanulni, csak azt, ami épp hogy kell az adott dolog megoldásához. Ami persze nem baj, csak néha kevés.

Érettségid azért mindenképp legyen, mert anélkül nem fog menni.

2016. jún. 2. 17:10
 17/27 A kérdező kommentje:
hát lehet ráveszem majd magam :D hány éves korig lehet letenni az érettségit? egyébként ami érdekel nagyon gyorsan és könnyen meg tudom jegyezni :D
2016. jún. 2. 17:14
 18/27 kovpet ***** válasza:
Szerintem bármikor meg lehet csinálni. Van felnőttképzés is. De azon egy másodpercig ne gondolkozz, hogy érettségi nélkül akarsz informatikával foglalkozni. Nem mondom, hogy nem lehet, de sok gondod lesz belőle. A diploma hiányát lehet kompenzálni szakmai tudással és tapasztalattal (mondom, az első 1-2 helyet nehéz elcsípni így, de ha megvan, akkor sínen vagy) de az érettségi hiányát nem nagyon hiszem. Nem bolti eladónak vagy segédmunkásnak készülsz, legyen annyi önbecsülésed és önfegyelmed, hogy egy sz.ros érettségit megcsinálsz.
2016. jún. 2. 17:18
 19/27 kovpet ***** válasza:
Ráadásul normálisnak is tűnsz, hihetetlen hogy felmerült, hogy ne érettségizz le.
2016. jún. 2. 17:19
 20/27 A kérdező kommentje:
Igazából ezért van, mert tele vagyok gátlásokkal és rosszul vagyok az iskolától... Minél hamarabb szeretnék olyan életbe belekezdeni ahol nem kell az éretlen kortársaim piszkálódását meg a tanárok lekezélését hallgatnom, hanem normális dolgozó emberek közé menni akik tudják milyen az élet és olyan emberien beszélnek velem.
2016. jún. 2. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!