Békés megyében programozó vagy hacker képzés?
"de ezek miatt a dolgok miatt 5 ezer lesz"
OMG. Ha ezek nem lettek volna, akkor mennyit kérsz? Egy százast?
Nagyon fiatalka vagy még, ugye?
Olvass sokat, tanulj és pár év múlva, ha már lesz szakértelmed, halálra keresheted magad.
Nem számít a papír, ha van tudásod. Az első helyeden talán számít, de utána soha többet. Főleg a mai helyzetben, amikor lasszóval sem tudnak IT-st fogni a cégek. Most láttam diákmunka hirdetést 400k bruttóért.
"Egy 10 perces munkáért mégis mi a fenét kérjek, ha normális velem az illető?"
Hadd válaszoljak erre egy régi viccel:
(Benzinkúton)
- Jó napot! Mennyibe kerül egy csepp benzin?
- Egy csepp? Hát az semmibe.
- Rendben, akkor csepegtessen bele 40 litert a tankba :)
A végzettség az első egy-két munkahelynél és az állami szférában számít csak. Informatikusként nyilván nem 8 általánosról beszélek, nem kőműves segédmunkásnak készülsz...
Nyilván az elején jobb, ha van egyetemi végzettséged, de ha az első egy-két munkahelyeden túl vagy, akkor ez nem fog számítani már. Az elsők nehezek, de most olyan hiány van, hogy talán most nem annyira. Bár neked ez még nem számít, még nem aktuális a dolog :)
Nézd a hup.hu-n (a prog.hu-n is szokott lenni, de én nem vagyok fejlesztő, ebben nem vagyok képben) az álláshirdetéseket és tanulgasd, amiket kérnek a neked tetsző munkákhoz. Tanulj minél szélesebb spektrumban, legyenek mindenről alapismereteid. Aztán majd specializálódsz, ha eljön az ideje.
Ha az IT biztonság érdekel, akkor ásd bele magad a Linux és a Windows lelkivilágába (meg amit még szeretnél, mac, bsd, microtik, stb), tanulj php-t, javát, perl-t, valami shell programozást (bash, powershell), meg ami még tetszik vagy amire kíváncsi vagy.
Ezer online doksi van, csak elkezdeni nehéz.
Hát azért nem csak a semmit tanulod az egyetemen, hanem megtanulsz tanulni, ami nélkül nem mész majd semmire.
Meg kapcsolatokat is építesz, nem mellesleg. Plusz azért csak tanulsz értelmes dolgokat is, az alapokat magadtól nem fogod megtanulni, csak azt, ami épp hogy kell az adott dolog megoldásához. Ami persze nem baj, csak néha kevés.
Érettségid azért mindenképp legyen, mert anélkül nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!