Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki programozó ún hacker az a...

Aki programozó ún hacker az a tudását feltétlenül iskolába szerezte?

Figyelt kérdés
16 vagyok, nem tanulok emelt szinten informatikát de nagyon érdekelne. Ha elkezdenék wikipédiákat, leírásokat böngészgetni programozásról (c++,pascal stb...) Akkor el tudnám sajátítani? Csak kíváncsi vagyok van-e értelme bele vágni az egészbe...
2010. febr. 1. 22:19
 1/9 anonim ***** válasza:

A tudás az igazán tehetségeseknél veleszületett adottság, mint Mozartnál a zene. Persze a sulikban bővítik az ismereteket, de egy igazán tehetséges hacker (hangsúlyozom, ez nem a csalót, hanem a szakértőt jelenti, akiket cégek is alkalmaznak, a csaló a cracker), baromi könnyen és gyorsan tanul minden ilyent, és akár magától is rájön dolgokra, érzéke van hozzá.

Mindennek van értelme, ha érdekel. Nekem olyan tervem van, amire sokan könnyen mondják rá, hogy hülyeség és nevetnek ki, csakhogy én ezt meg fogom valósítani, és azt is tudom, hogyan. :-)

2010. febr. 1. 22:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Én még "programozó" vagyok, és ilyen suliba jártam, de leginkább mégis magamtól tanultam meg a lényeget, neten sok leirás van, online könyv stb ami segit ebben. És a fontos h próbálj ki mindent. Csak igy tanulsz.
2010. febr. 1. 22:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Suliban semmit se tanítanak ami "értelmes lenne".

A gyakorlat teszi a mestert...

2010. febr. 1. 22:41
 4/9 tamasoft ***** válasza:
Suliban tanulhatsz jó sok matekot programozás címén; a lényeget magadtól fogod megtanulni, ha igazán érdekel.
2010. febr. 1. 23:02
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

Egy biztos: a suliban nem fogsz megtanulni semmi használhatót!

Egyetemista vagyok, mérnökinformatikus leszek, és eddig miket tanultam? Tudok integrálni, deriválni, kiszámolni, hogy mennyi a pék tésztájában a mazsolaszemek Poisson-féle eloszlása, tudok számrendszerek között átváltani, tudok Minix kernelt (több mint 20éves rendszer) módosítani, letudok programozni egy algoritmust ami két pont között kirajzol egy egyenest, tudom a Furier transzformációt stb stb stb... DE azt már nem tanítják meg, hogy 2 nyomorult számítógépet hogy kell összekötni, úgy hogy kommunikálni tudjanak egymással.

I love Magyar felsőoktatás!!!

2010. febr. 1. 23:48
 6/9 anonim válasza:
Basszus, 9. es vagyok s ezeket nagyjábol tudom, akkor mehetek egyetemre egyből?
2010. febr. 2. 00:55
 7/9 anonim válasza:

hát én számteches suliba jártam,és 7. koromban én telepitettem winndowst a suliba.magamtól jöttem rá h kell lant csinálni,mi a baj amikor sipol a gép és nem megy......

jelenleg fűtésszerelő vok,és amit eddig megtanultam a gépekről nem igazán tudtam hasznosítani.max a lányoknál a suliba,amikor elmentem hozzájuk megcsinálni a gépüket.gondolhatod abból mi lett.

2010. febr. 2. 02:22
 8/9 anonim válasza:

3. teljesen igaz.

egyébként, a informatika szakmát, azt nem az iskolában sajátítja el az ember. max az alapokat, de a magasszintű részt, mint programozás, hackelés, ahhoz vagy van tehetséged, érzéked, vagy b*szhatod.

amúgy az h hacker a jó, a cracker a rossz, azt én tagadnám. kicsit utánanéznék a dolgoknak kedves válaszoló ;)

2010. febr. 7. 18:02
 9/9 anonim ***** válasza:

18:02: Sajnos így van ,ezt tapasztaltam. (12.es vagyok)

Nem csak ismerősi körbe , ha nem ismeretlen körbe is hívnak hogy ezt csináld azt csináld.

Értek a szgép hardveri, szoftveri részéhez, HTML+CSS, PHP, nagyon nagyon alap javascript, hálózatkezelés meg még kitudja milyen apróságok.

Írtam már weblapot, kértek már fel rossz gépet nyaggatni, meg a többi dolgokat és egyik tudásom sem iskolában szereztem! (Még a HTML-t SEM).

Érdekelt, próbálkoztam, előbb weblapokat irogattam át később már magamtól csináltam, majd áttértem a PHP-hez is, windows telepítést is próbálgattam így ugy egy üres winyóra, 2 rendszer, 1 rendszer MBR (Master Boot Record) sérülés..., Bios beállítások így ugy amúgy, valamikor nem ment, valamikor ment és ebből tanultam.

Persze sütöttem már le alaplapot is :)) De ennyi baj legyen, ebből is tanultam.

Suliba semmi használhatót nem tanítanak, csatlakozom az előttem szólóhoz, delphibe is olyat tanultunk hogy megnyomod a gombot szines lesz stb, meg dos (Pascallal) programoztunk.

Alapilag jó volt hogy a Ciklusokat megértettem és PHP-be már egyszerübben ment, ezen kivül sok hasznot nem láttam benne :)

2010. febr. 10. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!