Free vagy Turbo Pascallal lehet hacker programot programozni?
Hát ne is hackelj "fel" semmit, amíg a magyar helyesírásssal nem vagy tisztában. Csak diszkréten megsúgom, hogy a hacker az nem az, amire Te gondolsz.
igen az akkor van ha tuti vagy v.miben sztem te creker akarsz lenni
(hát nem bizti hogy jól írtam de az az illegálisan más holmijai között turkáló ember lenne:):) )
19:20
Miért? Szerinted mire gondoltam?
A Wikipédián meg pont az van leírva amire gondoltam...
(A magyar helyesírás meg megy nekem... Amúgy milyen "helyesírási" hibát találtál abban a szövegben amit írtam? :))
A helyesírás jó volt, a szóhasználattal volt gond:
hacker: hackereknek általában azokat a magas informatikai tudással rendelkező embereket hívjuk, akik biztonsági réseket kihasználva törnek be más rendszerekbe egy csatorna segítségével(pl egy hálózaton feltöri egy weblap ftp elérését, és kitörli a file-okat/de ez csak egy példa/)Az osztályozást(White hat, ...stb.) Wiki-n el tudod olvasni.
cracker:Olyan szakember, aki beható módon ismeri a gépi szinthez közelálló programozási nyelvek közül egyet(pl Assembly), vagy többet, vagy akár a gépi kódot is. Ezek az emberek programok biztonsági réseit kihasználva törik fel azokat.
Tehát ha te hacker programot akarsz írni, akkor behatóan kell ismerned az adatátviteli protokollokat, a hálózatok felépítését, és nem árt akkor már az assembly sem.
Ha ez megy, akkor sok sikert, csak a Pascalt felejtsd el:D
ha meg akarsz tanulni programozni, akkor C. Sok doksi van hozzá, ráaásul mindenütt ezt tanítják, mert közel áll az assemblíhez, de mégis magasabb szintű.
Tök igaz. Ha Pascal-t tanítanak épp neked, akkor azt tanuld meg az általános programozási tudás végett, és ha kened-vágod, akkor C/C++.
Amúgy szerintem TP-vel csodálkoznék, FP-vel inkább, mert az kb. egy parancsoros Delphi, de ne erőltesd, szenvedni fogsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!