Pascal fordítás?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Pascalban a következő anyagot kaptam, de én nem tudom értelmezni hogy mi lenne. Esetleg ha valaki tudna fordítani azt megköszönném!
Ez egy sz@rul leírt buborékos rendezés akarna lenni?
2016. máj. 26. 21:14
11/15 A kérdező kommentje:
Esetleg azt megmondanátok hogy ez miben lehet hasznosabb mint egy egyszerűbb (legalábbis nekem egyszerűbbnek tűnő) buborékos rendezés? Ránézésre ugyan úgy tudja rendezni a tömböt mind a kettő.
2016. máj. 27. 18:22
12/15 anonim válasza:
Sokfajta rendezési algoritmus van, egyszerűbbek, nehezebbek, mind másmilyen hatékonysággal dolgozik. A buborékrendezés egy igen egyszerű algoritmus, viszont rendkívül lassú a rengeteg cserélés miatt. A minimum/maximumkiválasztásos rendezés lényegesen gyorsabb, noha az alapvető működésük nagyon hasonló, a buborékrendezés minden összehasonlításnál potenciálisan végrehajt egy cserét, míg ez csak minden bejárás végén egyszer hajt végre cserét. Így a minimumkiválasztásos rendezés lényegesen kevesebb cserét hajt végre, ugyanakkor az összehasonlítások száma ugyanannyi. Mindez persze eltörpül mondjuk egy quicksort hatékonysága mellett, de az egy fokkal bonyolultabb is.
13/15 A kérdező kommentje:
Így már érthető. Köszönöm szépen!
2016. máj. 27. 21:05
14/15 anonim válasza:
Az utolsó válaszolónak is igaza van, de például nekem a buborékrendezés mindig is bonyolultabbnak ÉS rosszabbnak tűnt.
Amikor először kellett rendeznem valamit, egyből kiválasztásosat írtam, a buborékrendezést úgy tanultam/tanították, sosem jutott volna eszembe (leglábbis nem egyhamar).
Az csak arra jó, hogy megtanítsák (érdekes is, egyébként sok van nagyon), amúgy meg nem használja senki, okkal.
15/15 A kérdező kommentje:
Hát igen.. Valóban nem lenne rossz ha valaki tanítaná is ezeket ha már az iskolában 'tanuljuk'. Szomorú, de az eddig megszerzett tudásomat sem az iskolában tanultam egy tanártól, hanem vagy gyakorlatban magamtól jöttem rá, vagy itt GYIK-en segítettek sokat. Például SimkoL is nagyon sokat segített már.. De vannak még mások is, de nekik nem tudom a nick nevüket. :)
2016. máj. 28. 11:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!