Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal fordítás?

Pascal fordítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pascalban a következő anyagot kaptam, de én nem tudom értelmezni hogy mi lenne. Esetleg ha valaki tudna fordítani azt megköszönném!

[link]

Ez egy sz@rul leírt buborékos rendezés akarna lenni?

2016. máj. 26. 21:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

- Ez nem Pascal.

- Ez nem buborékrendezés, hanem - mint ahogy a változó neve is az arcunkba tolja - minimum kiválasztásos rendezés.

- És valóban hibás, egyfelől a belső ciklus kezdőértéke (j+1 helyett i+1 kell), másfelől a cserénél a 2. argumentum baromság (j helyett min kell).

2016. máj. 26. 22:45
 2/15 Hominida ***** válasza:
Ez csak a Pascalra hasonlító pszeudokód, csak magyarázásra. Egyébként az első sorban a "cilus" is hiba lenne, de ez a kód nem futtatásra való.
2016. máj. 26. 23:05
 3/15 A kérdező kommentje:
Természetesen én is nagyon jól tudom hogy ez nem egy kód, hanem egy magyarázat akar lenni. A kérdésem az lenne hogy mit is csinál ez pontosan? Nem teljesen értem.
2016. máj. 26. 23:37
 4/15 anonim ***** válasza:

Minimumkiválasztásos rendezés. Kezdetben i az első elem indexe, és minden ciklussal végigiterál i-től a tömb végéig, megkeresve a legkisebb elemet, majd kicseréli azt az i indexen levő elemmel, eztán megnöveli i értékét, és újrakezdi, de ekkor már a második indextől kezdve járja végig a tömböt. Minden iterációval megtalálja a következő legkisebb elemet, és a tömb elejétől kezdve egymás után pakolja őket.

Először megtalálja a legkisebb elemet, a tömb elejére rakja. Majd megtalálja a második legkisebbet, berakja az első után, és így tovább, míg végül egy rendezett tömböt fogsz kapni.

2016. máj. 27. 00:16
 5/15 SimkoL ***** válasza:

Sajnos nem jó a 'magyarázat'. Tessék itt van helyesen:

program Project1;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses SysUtils;

const N = 20;

var tomb : array [1..N] of Integer;

procedure Feltolt;

var i : Byte;

begin

Randomize;

for i := 1 to N do

begin

tomb[i] := Random(100);

Write(tomb[i]:3);

end;

end;

procedure Rendez;

var min, i, j, tmp : Integer;

begin

for i := 1 to N - 1 do

begin

min := i;

for j := i + 1 to N do if tomb[j] < tomb[min] then min := j;

tmp := tomb[min];

tomb[min] := tomb[i];

tomb[i] := tmp;

end;

for i := 1 to N do Write(tomb[i]:3);

end;

begin

Feltolt;

WriteLn;

Rendez;

ReadLn;

end.

2016. máj. 27. 00:24
 6/15 anonim ***** válasza:
Kivéve, hogy ez nem magyarázat, hanem kész programkód.
2016. máj. 27. 01:41
 7/15 SimkoL ***** válasza:
Sajnálod ezt a pár sort ? Ne kapjon már egyest szegény :)
2016. máj. 27. 02:30
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem kap egyest, viszont nem is jut előrébb azzal, hogy kap egy kész kódot, csak annyit ér el, hogy legközelebb megint nem fogja érteni. Én nem sajnálok tőle semmit, ő fogja sajnálni, ha megint feladatot kap :D
2016. máj. 27. 02:55
 9/15 SimkoL ***** válasza:
Nekem kicsit más az álláspontom. A kész kódból is lehet tanulni, feltéve ha akar. Ha nem tanul később a bonyolultabbakat nem fogja tudni megoldani még segítséggel sem. Egy határig !! szívesen megírom, megmutatom a kódot.
2016. máj. 27. 03:06
 10/15 A kérdező kommentje:
Ha már az iskolában nem magyarázzák el sem gyakorlati sem elméleti órán, akkor valahonnan muszáj megtanulnom szerintem. Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálom értelmezni! :)
2016. máj. 27. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!